Lime, yeni nesil elektrikli bisikletlerini ABD’de piyasaya sürdü

Değiştirilebilir bataryalara sahip olan Gen4 elektrikli bisikletler, Washington DC'de kullanıma sunuldu.

Lime, Mart 2021’de Gen4 elektrikli bisikletlerini tanıtmış ve dünya çapında ağını genişletmek için 50 milyon dolar yatırım yapacağını duyurmuştu. Geçtiğimiz aylarda yapılan küçük çaplı testlerin ardından, Gen4 elektrikli bisikletler ABD’deki kullanıcılarının kullanımına sunuldu. Paylaşımlı mikromobilite deneyimini geliştirmesi beklenen yeni bisikletlerin lansmanı çarşamba günü ABD’nin başkenti Washington DC‘de gerçekleşti.

Yeni elektrikli bisikletler değiştirilebilir bataryalara sahip

Yeni bisikletin en önemli özelliği değiştirilebilir bataryalara sahip olması oldu. Yeni modelin değiştirilebilir bataryaları aynı zamanda Lime’ın elektrikli scooter modelleri ile birlikte de kullanılabiliyor. Lime, yaptığı açıklamada, “Bunun, sürücüler için araç kullanılabilirliğini geliştirirken operasyonlarımızın verimliliğini ve sürdürülebilirliğini önemli ölçüde artırmasını bekliyoruz” dedi. Bu özelliğin Lime şarj aletlerinin yükünü azaltarak kaldırımlardaki şarjı bitmiş araç kalabalığını azaltmaya yardımcı olması ve şirkete hem zaman hem de maddi açıdan tasarruf sağlaması bekleniyor.

Lime, çarşamba günü 250 adet Gen4 elektrikli bisikletleri Washington DC’de piyasaya sürdü ve başkentteki yaklaşık 2.500 e-bisikletten oluşan filonun tamamını kademeli olarak değiştirmeyi planlıyor. Yeni nesil bisikletler, Washington DC’nin yanı sıra, önümüzdeki baharda Atlanta ve Charleston dahil olmak üzere dünya çapında daha fazla şehre ulaşacak.

Lime’ın elektrikli bisiklet hizmetini geliştirmesi ve Gen4 bisikletlerini piyasaya sürmesi, dünya genelinde e-bisiklet kullanımının arttığı bir dönemde gerçekleşti. New York Times‘a göre, Amerikalılar 2020’de elektrikli arabalardan daha yüksek oranda e-bisiklet satın aldılar.

Geçtiğimiz sene Gen4 elektrikli bisikletleri geliştirmek için 50 milyon dolar yatırım yapan Lime, e-bisiklet hizmetini dünya çapında 50 şehre genişletmeyi başardı. Londra dahil bazı büyük şehirlerde yaklaşık 12 milyon e-bisiklet yolculuğu yapılmasına yardımcı olduğunu belirten şirket, 2022’de bu alana daha çok odaklanacağını söyledi.

Güncel İçerikler