Elektrikli scooter ve bisiklet kiralama girişimi Dott, 70 milyon dolar yatırım aldı

70 milyon dolar yatırım alan Dott, yeni finansmanı yeni bisikletlerinin piyasaya sürülmesini hızlandırmak için kullanacak.

Haberlerimizde yer verdiğimiz Avrupa genelindeki mikro mobilite girişimlerinin sayısı her geçen gün artıyor. Avrupa’nın önde gelen elektrikli scooter ve bisiklet kiralama girişimlerinden biri olan Dott, Nisan 2021’de B serisi yatırım turunda 85 milyon dolar yatırım aldığını paylaşmıştı. Şirket bugün, bu finansmana ek olarak 70 milyon dolar daha yatırım aldığını duyurdu.

Yeni yatırımcı abrdn ve mevcut yatırımcı Sofina tarafından ortaklaşa yönetile tur, EQT Ventures ve Prosus Ventures dahil olmak üzere diğer mevcut yatırımcılardan katılım gördü.

Dott, Henri Moissinac ve Maxim Romain tarafından Amsterdam’da kuruldu. O zamandan beri faaliyetlerini Avrupa genelinde 9 ülkeyi kapsayacak şekilde genişletti. Dott şu anda, Belçika, Finlandiya, Fransa, Almanya, İtalya, Norveç, Polonya ve İspanya’da olmak üzere 35 şehirde faaliyet gösteriyor. Şirket, Londra ve Paris gibi daha büyük pazarlarda hizmetine başlamak için düzenleyici onaylarını almaya çalışıyor. 40.000’den fazla elektrikli scooter içeren filosuna ek olarak 2021 sonunda 10.000 e-bisiklet ekleyerek teklifini genişletti.

2021 yılının Dott için oldukça başarılı geçtiğini eklemekte fayda var. Şirket, filosuna elektrikli bisikletler eklemesinin yanı sıra, yolculuklarında 2020 yılına göre yüzde 130 artış olduğunu söylüyor.

Her şehrin ihtiyaçlarına göre uyarlanmış bir hizmet sunmak için faaliyet gösterdiğini söyleyen Dott, şehirlerle yakın işbirliği yaparak sürücülerinin, diğer yol kullanıcılarının ve yayaların güvenliğini ön planda tutar. Avrupa genelinde mikro mobilite kullanımı artarken, yeni yatırım Dott’un yeni e-bisikletlerinin piyasaya sürülmesini hızlandırmak için kullanılacak. Dott’un Avrupa’da rekabet halinde olduğu mikro mobilite girişimlerinin sayısı az değil. Dott, Avrupa’da faaliyet gösteren Tier, Lime ve Voi gibi şirketlerle rekabet halinde.

Güncel İçerikler