ABD merkezli paylaşımlı elektrikli scooter girişimi Bird, Türkiye’ye mi giriş yapıyor?

2017 yılında Amerika Birleşik Devletleri‘nde faaliyetlerine başlayan ve kısa süre içinde dünyada ses getiren paylaşımlı elektrikli scooter girişimi Bird, Türkiye’de faaliyetlerine başlamak için ilk adımını attı.

Dünyada elektrikli scooter’ların yaygınlaşmasına öncülük eden şirketlerden biri olan Bird, kendi tasarladığı ve ürettiği elektrikli scooter’ları Türkiye’de Roboto Teknoloji distribütörlüğünde satılacak. Şimdilik sadece elektrikli scooter ürünleriyle Türkiye’de tüketicilerle buluşacak olan Bird’ün 2021 yılında Türkiye’de paylaşımlı scooter kiralama modelini de hayata geçirebileceği belirtiliyor.

Bird hangi scooter modellerini Türkiye’ye getiriyor?

Bird markasının Türkiye’deki temsilcisi Roboto Teknoloji tarafından açılan internet sitesinde şimdilik çocuklar için olan Birdie modeli satın alınabiliyor. Aynı zamanda yetişkinleri hedefleyen Bird One modelinin de yakın zamanda Türkiye’de satışa sunulacağı görülüyor.

Bird neden paylaşımlı scooter uygulamasını Türkiye’de hayata geçirmedi?

Henüz şirketin neden böyle bir adım atmadığı resmi olarak bilinmese de ürünlerin distribütör aracılığıyla Türkiye’ye getirilmesi, şirketin Türkiye’de elektrikli scooter’lara olan ilgiyi fark etmesi anlamına geliyor. Yine de Bird yönetimi, Türkiye’de paylaşımlı elektrikli scooter’ların iş modelleriyle ilgili resmi bir düzenleme olmadığı için bu konuyla ilgili bir adım atmıyor olabilir. Öte yandan Bird, şu anda Türkiye’de hızla artan paylaşımlı scooter girişimlerinin rekabeti nedeniyle pazara giriş için doğru zamanı bekliyor da olabilir.

Görünüşe göre Bird, ilk etapta Roboto Teknoloji distribütörlüğünde Türkiye’deki satışlarını gözlemleyerek elektrikli scooter pazarını izlemeye başlayacak ve duruma göre Türkiye’de de paylaşımlı elektrikli scooter uygulamasını başlatacak. Şirketin Türkiye adına atacağı tüm gelişmeleri yakından takip ederek sizlere ulaştıracağız.

Güncel İçerikler