Paylaşımlı elektrikli scooter’lara plaka zorunluluğu gelebilir

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, elektrikli paylaşımlı scooter sektörünü düzenlemek amacıyla Elektrikli Kaykay (scooter) Yönetmeliği hazırlanmış, henüz kabul edilmemiş. Önümüzdeki süreçte bir düzenlemenin gelmesi artık gündemde diyebiliriz.

Bu yönetmelik UKOME toplantısında gündeme gelmiş. Alt komisyona gönderilen yönetmelik, bu alanda yaşanan çeşitli mağduriyetlerin giderilmesini amaçlıyor. Sektör temsilcileri ve akademisyenlerle yapılan üç aylık görüşmeler sonunda yönetmeliğin hazırlandığını söyleyen İBB Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan, “Yönetmelik, sektörel açıdan rekabetin ve fiyat politikalarının sağlıklı işlemesini amaçlarken hem de bu araçları tercih eden kullanıcıların güvenli sürüşünü önemseyen bir içeriğe sahip. Bu sistemde faaliyet göstermek isteyen firmalar yönetmelik gereğince hem kullanıcılarına mobil/web uygulama üzerinden eğitim vermek zorunda ve aynı zamanda yılda en az bir kez bilinçlendirici kitlesel kampanya yapmak zorunda olacak” demiş.

Eğer yönetmelik kabul edilirse;

Paylaşımlı scooter hizmeti verecek işletmelerin başvuru şartları arasında en az bin scootera ve altı adet kalite yönetim sistemi belgesine sahip olmak zorunluluğu varmış. Yönetmelik, paylaşım ücretlerinde taban ve tavan fiyatlarını belirlerken bu sınırları elektronik tam bilet ücretine göre düzenleyecek. Taban ve tavan fiyat kriterleri hem lisans sahibi olacak firmaları mağdur etmeyecek hem de küçük ölçekli firmaların rekabet ortamında ayakta kalabilecekleri piyasa koşullarını yaratmayı amaçlamakta. Buna göre yönetmelik gereği scooter açılış ücreti iki tam elektronik bilet fiyatını, dakika başı kullanım ise bir tam elektronik bilet ücretini aşamayacak. Aynı zamanda açılış ücreti yarım tam bilet, dakika başı kullanım ücreti üçte biri tam elektronik ücretinin altında olamayacak.

Yönetmelik reddedilmiş ancak sizlere geçtiğimiz günlerde twitter hesabımızdan, bisiklet yolu dışında martı kullananlara ceza kesildiğini söylemiştik. Bu cezalar devam ederse ve hem girişimler hem de kullanıcılar zor durumda kalırsa, yönetmelik ile orta bir nokta bulunacağını düşünüyoruz. Şunu da belirtmek gerekirse, İstanbul içerisinde elektrikli scooter’lar ile gidebileceğiniz neredeyse yok denecek kadar az bisiklet yolu var. Olanlar da belli başlı yerlerde bulunuyor.

Fotoğraf: Hilmi Öğütcü

Güncel İçerikler