Martı, Türkiye’nin ilk yerli elektrikli scooter’ını tanıttı

2019 yılında kurulan paylaşımlı elektrikli scooter kiralama platformu Martı, bugün düzenlediği basın toplantısında Türkiye’de üretilen yerli elektrikli scooter’ı Anadolu-1‘i duyurdu. Türk mühendisler tarafından geliştirilen Anadolu1, Martı uygulamasıyla birlikte 2020 yılının mart ayında sokaklarda olacak.

Alper Öktem, Martı Kurucusu

Türkiye’de ilk kez hayata geçen mikrobolite ulaşım girişimi Martı’nın yerli elektrikli scooter’ı Anadolu-1’in lokasyon, şarj ve hız seviyelerini anlık olarak takip etme imkanı sağlayan IoT Box‘nın üretimi Türk mühendisler tarafından yapıldı. Ayrıca Anadolu-1 ile birlikte yolculukları daha konforlu hale getiren güncellemeler yapılırken %100 yerli üretime geçildi.

Yeni ve yerli süspansiyon sistemiyle birlikte üretilen Anadolu-1 tümsek, çukur ve engebelerde minimum titreşimle yolculuk imkanı sağlıyor. Ayrıca gece sürüşleri için eklenen güçlü aydınlatma ve fren lambası Martı’nın görüş mesafesini de diğer scooter’lara göre arttırdı.

Anadolu-1’de, çapı 25.4 santim olan, patlama ve yırtılma riskine karşı dayanıklı dolgu lastikler ve yol tutuş ve sürüş güvenliğini maksimum seviyeye çıkaran mekanik ve elektronik fren sistemi bulunuyor.

250W motor gücü sayesinde saatte 25 kilometrelik bir hıza çıkma kapasitesine sahip olan Anadolu-1’ler, optimal 18 kilometre hıza göre sabitlendi. Şase ve motoru Türkiye şartlarına göre tasarlanan Anadolu-1, 15 dereceye kadar yokuş çıkma kabiliyetini de kazandı.

Martı kurucusu Oğuz Alper Öktem ve Sena Öktem’in, “Türkiye’de üretmekten onur duyuyoruz” diyerek lanse ettiği Anadolu-1, mart ayından itibaren Türkiye’nin tüm cadde ve sokaklarında kullanıcısıyla buluşacak.

Güncel İçerikler