Mutlubiev, Collective Spark liderliğinde 1.39 milyon dolar yatırım aldı

Tayga Baltacıoğlu tarafından kurulan Mutlubiev kişi ve kurumlara temizlik ve mobilya montajı alanında hizmet veren, Türkiye’nin önde gelen web/mobil dikey pazaryeridir. MutlubievCollective Spark liderliğinde 1.39 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Tayga’nın bu yatırımla ilgili yaptığı açıklamada; “Hedefimiz tek bir ülkenin risklerinden etkilenmeyecek bir yapı oluşturmak. Topladığımız yatırımı insanların hayatını kolaylaştırarak onlara nitelikli zaman oluşturmak üzerine harcayacağız.

Müşterileri için kalite, güvenlik ve kolaylık sağlayan Mutlubiev, hizmet sağlayıcılar için ise esnek çalışma imkanı sunmaktadır. Şirketin makine öğrenme algoritması binlerce hizmet sağlayıcıyı tercih ve performanslarına göre en doğru işlerle eşleştirerek hizmet sürekliliğini artırmaktadır. Şirket Türkiye dışında Milano’ya açılımını başarılı bir şekilde gerçekleştirmiştir.

Collective Spark, erken aşama teknoloji girişimlerine yatırım yapmaya devam etmektedir ve Türkiye içinde ve dışında fintech, pazaryerleri, SaaS, büyük veri ve endüstri 4.0 alanlarına odaklanmaktadır.

Collective Spark’ın yatırımcıları arasında; European Investment Fund, Fiba Holding, daha önce şirketini satmış girişimciler ve aile ofisleri olan fonun kurucu ortakları bireysel ve ekip olarak başarılı girişimler kurmuş ve girişimlere yatırım yapmış Atıl Erken, Sıla Çelik Köksal ve Görkem Oktay’dan oluşmaktadır. Collective Spark girişimlere (Kuruluş, Tohum ve Seri-A gibi) farklı aşamalarda yatırım yapmaktadır ve yatırım tutarları 100 bin dolar ve 3 milyon dolar arasında değişmektedir. Aynı zamanda derin bir rezerv politikası olan Collective Spark girişim başına toplam 5 milyon dolara kadar yatırım yapabilmektedir.

Yeni yatırımları paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler