Globalde Cleanzy markasıyla büyüyen Mutlubiev, 2.1 milyon dolar yatırım aldı

Cleanzy markasıyla globalde büyümesini sürdüren yerli girişim Mutlubiev, Maxis Girişim Sermayesi ve Collective Spark’tan 2.1 milyon dolar Seri A yatırım aldı.

Yatırım turuna; 850 bin dolar ile Maxis katılırken, 1 milyon 250 bin dolar ile Collective Spark katıldı. Bu tura Collective Spark liderlik etti. Maxis’in ilk yatırımı, geçtiğimiz Mayıs ayında 500 bin ABD Doları ile Kolay İK’ya olmuştu.

2014 yılının Ağustos ayında faaliyete başladıktan sonra 2018 yılında İtalya ile yurt dışına açılan Mutlubiev, bugüne kadar ev ve iş yerlerine 150 binden fazla temizlik hizmeti verilmesine aracılık etti. Türkiye’de 4 ilde, dünyada İtalya ve İspanya’da toplam 6 şehirde sürdürdüğü faaliyetini diğer ülke ve şehirlerde yaygınlaştırmayı hedefliyor.

Mobil uygulama ve internet sitesi üzerinden kolaylıkla istenilen tarih ve saat için temizlik talebini oluşturan kullanıcılar ile çalışmak istediği tarihleri kendisi belirleyen temizlik personelini eşleştiren girişim, ev ve iş yerlerinin temizlenmesi ihtiyacına çözüm oluştururken, temizlik hizmeti vermek isteyenler için önemli bir gelir imkânı sunmuş oluyor.

Dünyada süreklilik arz eden bir ihtiyacı karşılayan, ölçeklenebilir bir iş modeline ve başarılı bir ekibe sahip olan Mutlubiev’in hızlı büyümesini özellikle yurt dışında da desteklemek amacıyla yatırım yaptıklarını belirten Maxis Genel Müdürü Selami Düz, teknoloji odaklı erken ve ileri aşama yeni nesil girişimlere yatırım yapma stratejisine uygun girişimleri desteklemeyi sürdüreceklerini dile getirdi. Mutlubiev’in ilk girişim sermayesi fonu yatırımcısı olan ve desteğini uzun süredir devam ettiren Collective Spark’ın kurucu ortaklarından Atıl Erken de Maxis ile beraber yatırım yapmış olmaktan mutluluk duyduklarını, ortak yatırımların sayısının artmasının Türk girişim ekosistemi için son derece önemli olduğunu vurguladı.

Türkiye İş Bankası, girişimcilik ekosistemine ve ülke ekonomisine sağladığı sürdürülebilir desteğin en yeni halkası olan Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi A.Ş. bünyesindeki Yenilikçi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’na 100 milyon TL’ye kadar kaynak aktarmayı taahhüt ederek fonun ana yatırımcısı olmuştu.

Güncel İçerikler