Maxis’in Yenilikçi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, Kolay İK’ya 500 bin dolar yatırım yaptı

Geçtiğimiz yılın sonunda Türkiye İş Bankası genel müdürü Adnan Bali’den aldığımız bilgi doğrultusunda Maxis‘in girişim ekosistemini desteklemek ve yenilikçi girişimlerin çıkması için yatırım yapacağını duyurmuştuk.

Şimdi ise Kolay İK kurucu ortağı Efecan Erdur‘dan ulaştığımız bilgi ile, Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi A.Ş.’nin kurduğu Yenilikçi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, Kolay İK‘ya 500 bin dolar yatırım yaptı.

Yatırım turu 1.3 milyon dolar ile kapandı

Bu yatırım turu toplamda 1.3 milyon dolar ile kapandı. Geriye kalan 800 bin dolarlık kısmı ise bazı mevcut yatırımcılardan geldi. Bu yatırım turuna katılan bazı isimler; Melih Ödemiş, 500 İstanbul, Monkfish, Varol Civil ve GBA’daki yatırımcılarının tümü. (Bu noktadaki bilgi netleşince güncelleme yapacağız.)

2016 yılında kurulan ve bugün farklı ölçekteki şirketlerde çalışan 200.000’den fazla kişi tarafından kullanılan bulut tabanlı insan kaynakları yönetim yazılımı olan Kolay İK, kapattığı bu yatırım turu ile yurt dışı açılımını hızlandırmayı ve yurt içinde kurumsal pazardaki etkinliğini artırmayı amaçlıyor.

İnsan kaynakları süreçlerini dijitalleştirip tek çatı altında yürütülmesini sağlayarak bir yandan verimliliği artırırken diğer yandan hataları en aza indirgeyen Kolay İK şirketlere izin, eğitim, bordro, yemek kartı yönetimi, harcama, bireysel emekliliğe otomatik katılım, özlük bilgileri, performans yönetimi, vardiya planlama vb. gibi birçok farklı alanda çözüm sunuyor.

Ülkemizde farklı ölçekteki pek çok şirketin önemli bir yazılım ihtiyacını karşılayan Kolay İK’nın Türkiye’deki hızlı büyümesini ve yurtdışı açılımını desteklemek üzere yatırım yapmayı uygun bulduklarını belirten Maxis Genel Müdürü Selami Düz, girişimcilik ekosisteminin tüm paydaşları ile aktif ve işbirliğine dayalı bir anlayış ile girişimleri desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

Türkiye İş Bankası genel müdürü Adnan Bali, Aralık 2018’de Workup Demo Day’de; “İş Bankası olarak 100 milyon TL’ye kadar kaynak aktarmayı taahhüt ettik. Böylece, çok kısa bir süre içerisinde duyacağınız yatırım haberleri ile girişimlere kurulan fon aracılığıyla ortak olarak, ihtiyaç duydukları finansal desteği sağlayacak ve ölçeklenmelerinde pay sahibi olacağız.” demişti. Yatırımlarına başladığını görüyoruz.

Ayrıca Maxis’in Yenilikçi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu‘nun önümüzdeki dönemlerde de yapacağı yatırımları paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler