İnsan kaynakları ve personel yönetim yazılımı Kolay İK, 1.9 milyon dolar yatırım aldı

İnsan kaynakları ve personel yönetim yazılımı Kolay İK, liderliğinide Eksim Ventures‘ın yaptığı turda; Gözde Tech Ventures, Maxis Yenilikçi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, Aktif Ventures’ın Mindvest Fonu ve Galata Business Angels’ın katılımı ile 1.9 milyon dolar yatırım aldı.

Pandemi döneminde şirket bazında 3 kat büyüyen Kolay İK, 2015 aralık ayından beri 18 ülkede şirketlerin insan kaynakları süreçlerini yönetmelerini sağlıyor. Her geçen gün sayısı artan çözüm ortakları ile beraber insan kaynakları süreçleri için tek platform haline gelmeyi hedefleyen Kolay İK, 3600 şirket ve 260.000 çalışana hizmet veriyor.

Yatırımcıların görüşleri

Eksim Holding Strateji, İş Geliştirme Başkanı ve Eksim Ventures Yatırım Komitesi Üyesi Mutluhan Oruncak liderlik ettikleri yatırımı şu şekilde değerlendirdi: “Eksim Ventures olarak, inovatif iş modellerine yatırım kararlarımıza girişimlerin fark yaratma ve sürdürülebilirlik potansiyelleri doğrultusunda yön veriyor, girişimlerin ekosistemlerinde sağladığı artı değerleri odağımızda bulunduruyoruz. Bu kapsamda Kolay İK’nın, şirketlerin uçtan uca tüm İK süreçlerinde dijital dönüşüm ile yaratmakta olduğu değeri yakından takip ediyoruz. Kurucu ekibin öncülüğünde önemli bir müşteri hacmine ulaşan ve bu büyüme ivmesini kararlı bir şekilde sürdüren Kolay İK’nın yatırım turuna liderlik etmekten mutluluk duyuyoruz.”

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Gözde Tech Ventures Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Ülker: “Yeni teknoloji ve iş modelleriyle hız kazanan dijitalleşme adımları şirketlerde farklı işlevsel organizasyon modellerinin yeniden yapılanması gerçeğini de beraberinde getirdi. Kurumların iş yapış şekilleri değiştikçe yeni nesil İK yöntemleri bu fonksiyonların gerçek potansiyeline ve iş değerine ulaşmasına olanak sağlıyor. Bu çerçevede Gözde Girişim’in yeni nesil teknoloji yatırım kolu olan Gözde Tech Ventures’ın ilk yatırımı Kolay İK’nın bu dijitalleşme sürecinde HR tech alanında büyük bir boşluğu dolduracağına ve Yıldız Holding’in bu alandaki bilgi birikimi ve tecrübesiyle Kolay İK’nın çözüm ortağı olduğu şirketlere katma değer yaratacağına inanıyorum.” dedi.

Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi A.Ş. Koordinatörü Selami Düz, “Maxis Yenilikçi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu olarak 2019 yılında yatırım yaptığımız Kolay İK bu yatırım
turuyla ülkemizin değerli kurumsal yatırımcılarının inancını kazandı, Kolay İK ekibinin güçlü yatırımcı bazından alacağı özgüvenle büyüme yolculuğuna hızlanarak ve kararlı bir şekilde
devam edeceğine inanıyoruz.”

Aktif Ventures CEO’lsu Yakup Sezer: Güçlü kurucu ekibiyle istikrarlı bir şekilde büyüyen Kolayik’nın yatırımcısı olmaktan mutluluk duyuyoruz. Kolay İK, insan kaynakları süreçlerindeki uzun sürelerdir devam eden problemlere inovatif çözümler üretiyor ve hem kurumların hem de çalışanların hayatını kolaylaştırıyor. Bu yatırım ile birlikte çok daha hızlı bir şekilde büyüyeceklerine inancımız tam. Mindvest fonumuz ile potansiyeli yüksek girişimleri desteklemeye ve hızlı bir şekilde ölçeklenmelerine yardımcı olmaya devam edeceğiz.

Çağlar Yalı: “İnsan kaynaklarının tek IT çözüm ortağı olacağız”

Kolay İK Kurucu Ortağı Çağlar Yalı: “Kurumsal yatırımcılarımızın artışı ile beraber Kolay İK, kurumsal kullanıcı porföyünü daha da genişletecek. Amacımız pandemi dönemindeki büyüme hızımızı artırarak devam ettirmek. Bu sırada da her geçen gün artan çözüm ortaklarımızla beraber insan kaynakları için çözüm arayan şirketlerin tüm ihtiyaçlarını karşılayan bir platform olmak. 2015’ten beri insan kaynakları profesyonellerinin bilişim teknolojileri ve yazılım alanındaki en büyük yol arkadaşıyız. Yakında açıklayacağımız yeni çözümlerimizle beraber çok daha fazla şirketin çok daha fazla sorununu teknoloji yardımı ile çözeceğiz.”

Güncel İçerikler