Kişiye özel önleyici sağlık platformu sunan Salus, 4.7 milyon dolar tohum yatırım aldı

Avrupa ve Türkiye’nin lider yatırım fonlarının katılımıyla yerli girişim Salus, 4.7 milyon dolarlık tohum yatırım turunu tamamladı.

Kullanıcılarını merkeze alarak kapsamlı bir önleyici sağlık dünyası kurgulayan Salus, 4.7 milyon dolar tohum yatırım aldı.

Northzone’un Türkiye’deki ilk yatırımı olarak liderlik ettiği yatırım turuna; 500 Emerging Europe, Pitchdrive, İş Bankası 100. Yıl Girişim Sermayesi’nin yanı sıra Adam Anders (Anterra Capital), Can Yücaoğlu (MAP Yatırım), Mehmet Yılmaz (Freeletics & Zavvy), Joshua Cornelius (Freeletics & Zavvy) ve Kıvanç Semen (DataGuard) gibi önemli melek yatırımcılar katıldı. Ayrıca girişimin mevcut yatırımcıları Collective Spark ve Wamda Capital de yatırımlarını artırarak Salus’a olan güvenlerini gösterdi.

12 ay önce gerçekleşen ve Collective Spark’ın liderlik ettiği tohum öncesi yatırım turunda ise Mehmet Ali Aydınlar (Acıbadem Sağlık Grubu), Fırat İleri (Hummingbird), İnanç Balcı (Lazada & Crestone VC), Eren Yanık (Gram Games), Egem Eraslan (Midas) ve Bora Uludüz (Memorial Sağlık Grubu) gibi değerli melek yatırımcılar Salus’a 800 bin dolarlık bir yatırım yapmıştı. Kuruluşundan beri Salus’un aldığı toplam yatırım miktarı ise 5.5 milyon dolara ulaştı.

Salus’un kurucu ortağı ve CEO’su Alperen Adikti, yatırımla ilgili verdiği demeçte;

“Kuruluşumuzdan bu yana henüz 18 ay geçmesine rağmen QNB Finansbank, ING, P&G, Midas, Zeplin, Sigortam.net, Ödeal gibi alanlarında öncü şirketlere hizmet etmekten dolayı çok mutluyuz. Hızlı büyümemizle beraber Spotify, Spring Health, Personio, Klarna gibi ikonik girişimlerin erken dönem yatırımcısı olan Northzone’un Türkiye’deki ilk yatırımı olduk. Bu yatırımı hem kurumsal ve bireysel taraftaki büyümemizi desteklemek hem de Türkiye’nin en kapsayıcı sağlık uygulaması olmak için ürün ve hizmetlerimizi genişletmek için kullanacağız. Türkiye’de yapılmış en büyük tohum yatırımlarından birini almış olmamız, Salus’un misyonuna olan acil ihtiyacın ve inancın da bir kanıtı. Bize inanan yatırımcı ve partnerlerimizin desteğiyle, büyük bir heyecanla çıktığımız bu yolda hızla ilerlemeye devam edeceğiz.

En büyük önceliğimiz, kullanıcılarımızın iyi ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları geliştirmelerine yardımcı olarak, uzun vadeli potansiyel sağlık sorunlarını mümkün olduğunca engellemek ve işverenlerle çalışanlar arasında anlamlı bir bağ kurmak. Bunu başarabilmek için Salus’un uzman ekibinde 200’den fazla klinik psikolog, psikolojik danışman, diyetisyen, fizyoterapist, doğum koçu, aile danışmanı ve çocuk gelişim uzmanı var. Salus ailesine katılacak uzmanları çok titiz bir mülakat sürecinden geçiriyoruz ve her birinin YÖK diploma kontrollerini yapıyoruz. Sade ve kolay kullanılabilir ara yüzümüz sayesinde terapiye, beslenme danışmanlığına, fizyoterapiye başlamayı kolaylaştırıyoruz. Ayrıca uzman görüşmelerine ek olarak meditasyonlar, günlük öneriler, görüntülü, sesli ve yazılı kaynaklardan oluşan geniş bir içerik dünyasını da ücretsiz olarak kullanıcılarımıza sunuyoruz. Uzmanlar tarafından hazırlanan, her biri uzman kontrolünden geçen içeriklerle iki seans arasında kendinize iyi bakmanız ve daha hızlı iyileşmeniz için gereken her şeyi tek bir çatı altında topluyoruz.”

Güncel İçerikler