İstanbul merkezli mobil oyun girişimi Veloxia, köprü yatırım turunu tamamladı

Tugay Alyıldız, Melih Gündoğdu ve Mehveş Altay tarafından kurulan İstanbul merkezli mobil oyun girişimi Veloxia, dördüncü yatırım turunu tamamladı.

Kuruluşunun 4. yılında olan İstanbul merkezli mobil oyun girişimi Veloxia, köprü tur ile yeni bir yatırım aldığını egirişim üzerinden duyurdu. Bu tur ile girişim bugüne kadarki dördüncü yatırımını almış oldu.

Tugay Alyıldız, Melih Gündoğdu ve Mehveş Altay tarafından 2019 yılında kurulan mobil oyun şirketi Temmuz ayında yeni bir köprü yatırım turuna; mevcut yatırımcıları Collective Spark ve Boğaziçi Ventures‘ın yanı sıra APY Ventures, Invest 101 (Türkiye Kalkınma Fonu ile ODTÜ Teknokent ortaklığındaki fon) yatırımcılar arasında yerini aldı. Finansal detaylar bu turda açıklanmadı.

Girişim ilk yatırımını 2019 yılında bir melek yatırımcıdan alarak kuruldu. Sonrasında 2020 yılında MobileX’ten 440 bin dolarlık ikinci yatırımını aldı. Üçüncü turunu ise; Collective Spark liderliğinde, Boğaziçi Ventures, Ak Portföy Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ve bazı melek yatırımcıların katılımıyla 3 milyon dolar ile tamamlamıştı. Bugün ise Seri A öncesi bir köprü tur kapattı.

Geliştirip yayınladıkları ilk tycoon simülasyon oyunu olan Space Colony: Idle ile casual oyuncular arasında büyük ilgi gören ve milyonlarca indirmeye ulaşan girişim, oyun piyasasındaki yerini sağlamlaştırmaya devam ediyor.

Kurucu ortak ve CEO Tugay Alyıldız, egirişim’e özel verdiği demeçte;

“2022 yılında başlayan global ölçekte gözlemlediğimiz makroekonomik küçülmenin etkilerini oyun sektöründe de gözlemledik. Ancak Seri-A öncesi aşamalardaki oyun girişimi yatırımları hızını kesmedi. Bunu da, oyun şirketlerinin özellikle erken aşamalarda ürün-pazar uyumunu yakaladığında, doğası gereği ‘üstel şekilde değer yaratabiliyor olmasının’ sebep olduğunu düşünüyoruz. Bu köprü turunda mevcut yatırımcılarımızın yanı sıra yeni yatırımcıların da katılması Veloxia’nın sektördeki konumunu gösteriyor.”

2021 yılında HubX (eski adıyla MobileX), Collective Spark, Boğaziçi Ventures gibi fonlardan yatrım alan Veloxia, tamamladığı bu turda da mevcut yatırımcıların katılımıyla birlikte güven tazelemiş oldu. Yatırımın desteğiyle birlikte Veloxia, tycoon simülasyon oyunlarını küresel çapta ölçekleyerek başarısını sürdürmeyi hedefliyor.

Mobil oyun ve teknolojileri alanında küresel ölçekte yenilikçi ürünler geliştirmeyi hedefleyen Veloxia, RPG mekanikli yeni simülasyon oyunları üzerinde çalışıyor.

Güncel İçerikler