Yerli mobil oyun şirketi Veloxia, ikinci turda MobileX’ten 440 bin dolar yatırım aldı

Mobil oyun alanında inovatif ürünler oluşturmayı hedefleyen yerli girişim Veloxia, ikinci yatırım turunda, global ölçekte 100 milyonun üzerinde kullanıcıyı bünyesinden barındıran mobil uygulamalara imzasını atmış bir diğer yerli girişim MobileX‘ten 440 bin dolar yatırım aldığını egirişim üzerinden duyurdu.

Tugay Alyıldız, Mehveş Altay ve Melih Gündoğdu tarafından Haziran 2019‘da İstanbul’da kurulan girişim, melek yatırımcı Hasan Atalay‘dan 100 bin dolar yatırım almış. Veloxia, ikinci yatırım turunda kendi Exit’ini gerçekleştiren Atalay’ın ardından, Cem Ortabaş’ın kurucusu olduğu MobileX ile güçlerini birleştirdi. Bu yatırım, Mobilex’in bugüne kadar piyasaya çıkardığı 10’un üzerindeki küresel projeden kazandığı sermaye ile kurulan risk sermaye şirketi xVentures’ın ikinci büyük yatırımı olma özelliğini taşıyor.

Geçtiğimiz haftalarda App Store Türkiye tarafından lanse edilen Space Colony: Idle editörler tarafından da yüksek ilgi gördüğü için kendi kategorisinde Amerika, İngiltere gibi birçok ülkede ilk 50’de olmasının yanı sıra Türkiye’de ilk 10’daydı. App Store Türkiye editörleri ise Veloxia’nın ilk ürünü olan Space Colony’i şu şekilde anlatmış “Öğrenmesi kolay, ustalaşması zor olan bu strateji oyununda amacın evenin en harika uzay kolonisini inşa etmek. Bir çırpıda söylediğimize bakma, bunu yapabilmek için astronotlar eğitmen, yeni teknolojiler keşfetmen ve kusursuz bir lojistik sistemi inşa etmen gerekecek. Seni tutmayalım, önünde zafere giden upuzun bir yol var.”

Yenilikçi ürünlerin alanında en yetenekli insanlar tarafından üretileceğinin farkındalığıyla, başarılı ve lider kişilikte insanları ekibine dahil ederek her geçen gün, ekip olarak genişleyen vizyonuyla büyümeye devam eden teknolojiyi odağına alan bir girişimdir.

Dünyada mobile harcanan her 1 doların 74 cent’i oyuna gitti

Mobil oyun pazarının 2020-2025 yılları arasında yüzde 14 YBBO büyüme beklentisi’nin yanı sıra, 2020 yılında mobil oyun gelirleri tüm oyun sektörünün yüzde 57’sine tekabül ediyor. 2019’da dünyada mobil yapılan ödemelerden her 1 doların 74 cent’i oyuna gitmiş. Sektördeki devlerin hem Türkiye’den hem de dünyanın çeşitli yerlerinde yaptığı büyük satın alma ve birleşmeler de bunun bir sonucu. Ayrıca pandemiye rağmen 2020 yılında mobil reklam harcamalarının geçen yıla göre en az yüzde 27 daha fazla olması bekleniyor.

Girişimin kurucu ortağı Tugay Alyıldız, değer önerisiyle ilgili 3 ana stratejinin altını çiziyor ve şu şekilde açıklıyor, “Multiplayer özelliklerin daha kolay viral yayılmasıyla daha hem verimli/hızlı pazarlama, hem de kullanıcıların daha çok zaman geçirip daha çok uygulama içi satın alma yapması sayesinde yüksek karlılık. Her 3 kurucunun da sahip olduğu mühendislik kabiliyetleri ve yaklaşımları sayesinde teknolojik inovasyonların ürünlere aktarılarak hem optimizasyon ve görsellik, hem de üretim hızı olarak elde edilen rekabet avantajı. Fikirden pazarlamaya tüm süreçlerin içeride yapılarak uygulama marketlerde uzun süreli bulunabilecek güçlü ürünlerden oluşan bir portfolyo oluşturma hedefi de bizi uzun vadede başarıya ulaştıracak vizyonumuz.”

Mobil oyun ve teknoloji girişimi Veloxia‘ya egirişim’de ilk kez yer vermiş olduk. Artık tüm gelişmelerini bizim üzerimizden takip edebilirsiniz.

Güncel İçerikler