Secret kurucu ortağı David Byttow, Snapchat ekibine dahil oldu

Sırları gizli bırakmayan Secret uygulaması kurucu ortağı David Byttow 2015 yılında Snapchat için başarısızlıkla sonuçlanan Secret’ın satın alma girişimi sonrası bugün Snapchat ekibine katılacağını açıkladı. Snapchat talep edilen fiyatın çok yüksek olduğuna karar vermişti ama Byttow’un Snap’e mühendislik direktörü olarak katılmasını sağladı.

Byttow kurucusu olduğu kurumsal blog hizmeti sağlayan Bold girişimi ve kurye hizmeti sağlayan Postmates‘te mühendislik ve ürün lideri olarak görev alıyordu. Byttow, yaptığı bir paylaşımda “Son zamanlarda 300 milyon dolarlık finansman turu gerçekleştiren ve son derece karlı bir pazarda 15 aydır başarısını sürdüren Postmates sonrası yeni bir meydan okumayla NYC’de Snapchat’e katıldım. Ürünü, vizyonunu ve arkasındaki takımı seviyorum. Önümüzdeki zorluk ve fırsatlardan daha fazla mutlu olamazdım” dedi.

Secret 2014 yılında başlayan SecretWhisper, Yik Yak ve ASKfm dahil olmak üzere bir çok isimsiz kullanıcı uygulaması arasındaydı fakat siber zorbalık endişeleri nedeniyle genç kullanıcı kitlesi yerine Silikon Vadisi’nde çalışan kişilerle ilk denemeyi yapmak istediler uygulama iş yerinde kullanıldı ve çalışanlar tarafından çok sevilmiş olsa da şirket içinde kötü kullanıma alet edilmesi sorunlarıyla karşılaşan şirket 2015’te uygulama için aldığı 35 milyon dolar yatırımı yatırımcılara geri iade etti.

Aslına bakılırsa Snapchat kurucu ortakları Secret ekibiyle birlikte özel bir ekip kurmayı istiyordu ancak yatırımcıların fiyat konusundaki anlaşmazlıkları nedeniyle hayata geçirilememişti. Byttow ise yıllar sonra da olsa vizyonuna inandığı Snapchat ekibine dahil oldu.

Güncel İçerikler