Facebook, bağış hizmetine yeni özellikler ekledi

Facebook doğum günü fonu ilk yılını geride bıraktı. Bu süre içinde ise 300 milyon doları aşkın bağış toplayan şirket şimdi ise platformuna gönüllü kuruluşlara bağış yapmayı sağlayan yeni bir sürüm ile kullanıcılarının karşısına çıktı. Kullanıcılar kendi seçtikleri bir organizasyon için bağış aracı oluşturarak doğum günlerini işaretleyecek. Üstelik yeni sürümde yaklaşık 750 bin kar amacı gütmeyen kuruluş bağış toplamak için sırada bekliyor. Ancak bu özellik tüm ülkelere verilmediğinden, henüz bu kadar kuruluşa erişmiş değil.

Şirket ayrıca bu hizmete geri bildirime dayalı birkaç özellik daha eklediğini belirtiyor. Bu özellikler arasında ise bağış yapan kuruluşun bilgileri, ne kadar bağış toplandığı ve bağışın hangi amaçlar ile kullanılacağı veriler yer alıyor. Kullanıcılar bağış yapacakları kuruluşa düzenli bir katkı yapıp yapmayacaklarını da kendileri seçebilecekler. Ayrıca platformda gönüllü ya da kişisel bağış toplamak da artık kullanıcıların elinde.

Doğum günü bağışını oluşturmak isteyen ancak halihazırda bir organizasyona sahip olmayan kişiler için ise uygulama, platformuna mevcut yardım kuruluşları hakkında daha fazla bilgi ekledi. Bağış özelliğinden en fazla yararlanan kuruluşlar arasında ise Alzheimer Derneği, Amerikan Kanser Topluluğu var. Geçen yılın kasım ayında Facebook %5’lik gelirini bağış etkinliklerine ayırdığını da belirtelim.

Tüm Facebook özellikleri gibi fonlama hizmeti de kendi gizlilik ilkelerini barındırıyor. Uygulama bağışçıların aktivitelerini arkadaşları ya da herkes ile paylaşma iznini yine kendilerine bırakıyor.

Güncel İçerikler