Observe.AI yapay zeka çalışmalarına 8 milyon dolar harcayacak

Çağrı merkezi aramaları beklemeyi gerektiren can sıkıcı bir süreçtir. Observe.AI yapay zeka yardımı ile insanları bu can sıkıcı durumdan kurtarmayı amaçlayan sistemi hayata geçirecek çalışmalarına 8 milyon dolar yatırım yapacak.

Geçen yıl kurulan şirket, kurucuları için çok kişisel bir sorunu çözme amacıyla kuruldu. Şirket çağrı merkezlerini yapay zeka ile daha iyi hale getirmeyi istiyor ancak insan iş gücünü tamamen ortadan kaldırabilen yapay zeka ürünlerinden farklı olarak Observe.AI’nin müşteri temsilcisine yardımcı olmasını amaçlıyor.

Kurucu ortaklar arasında yer alan Jain TechCrunch ile yaptığı röportajda ürünün çağrı merkezi şirketleri kıdemli ve genç çalışanlarıyla yaptığı görüşmelerin sağladığı katkılar sayesinde daha hızlı geliştirildiğini söyledi. Şirketin ilk ürünü müşteriler için otomatik tamamlama formları gibi uzun süren işlemleri otomatikleştirerek çağrı merkezi çalışanlarına yardımcı olmayı hedefliyor.

Çağrı merkezinin bilgileri otomatikleștirerek müşteriyi tanıyor olması Observe.AI‘nin hizmet kalitesine olan etkisinin de gözlemlenmesini sağladı. Şirketler için müşteriyi tanıyan ve sorunlara arka planda müşteri desteği yönetme hizmeti sayesinde çağrı merkezlerinin sorunlarına derinlemesine çözüm sağlaması anlamına geliyor. Şirketler için sorunun şirket çağrı merkezine gitmeden önce Observe.AI‘e giderek çözülmesi şirket adına daha kolay bir yol sağlıyor.

Ortak çalışmalar yürüttükleri Dünyanın en büyük müşteri destek hizmeti sağlayıcılarından biri olan ve dünyanın dört bir yanında 100.000 personel ve birçok yerde ofisi bulunan Concentrix, alt yapı için Filipinler Telco PLDT ‘ye başvurduğunu belirtti.

Güncel İçerikler