Facebook, Dating özelliğini aktif etmeye hazırlanıyor

Facebook, çöpçatanlık özelliği taşıyan yazılımını Tinder tarzı bir uygulama haline getirmeyecek. Facebook Dating, site içinde diğer hizmetlerin arasında yer alacak. Uygulama henüz herkesin kullanımına açık değil fakat şirket çalışanları uygulamayı test ederek geliştirilmesine katkıda bulunuyorlar, tabi ki iş arkadaşlarıyla flört etmemeleri şartı ile.

Şirket mayıs ayında düzenlenen F8 konferansında Dating özelliğinin tanıtımını yapmıştı. Özellik olarak duyurulan FaceDate’in test aşamasındaki haline görsel olarak Jane Manchun Wong’un aldığı ekran görüntüleri sayesinde erişebiliyoruz. Görünüşe göre Facebook bu özellik ile, rakip uygulamaları gibi tek gecelik ilişkiler ya da kısa süreli flörtler yerine daha ciddi ilişkilerin oluşmasını hedefliyor.

Özelliğin sadece 18 yaşın üzerinde olan ve ABD yasalarına göre yetişkin sayılan kişilerce kullanılacağını ise önceden belirtelim. Uygulamada Facebook Dating’i etkinleştirdiğinizde etkileşim kuracağınız kişiler sadece bu özelliği etkinleştiren diğer kullanıcılar olacak. Bunun yanında arkadaşlarınıza görünüp olup olmayacağınızı ya da yine kendiniz seçebileceksiniz, aktivitelerinizin hiçbiri ise ana sayfanızda görünmeyecek.

Kendi ilgi alanlarınız ve beğenileriniz doğrultusunda uygulama karşınıza en uygun eşleşmeleri çıkaracak. Bu eşleşmelerin ardından iki taraf da birbirine ilgi duyuyor ise daha sonra Messenger ya da WhatsApp üzerinden iletişime devam edebilecekler. Ayrıca rakip uygulamalar gibi karşınıza çıkan herkes ile etkileşime girme şansınız olmayacak çünkü Facebook bu konuya bir sınırlama getirerek spam davranışlarının önüne geçmek istiyor. Eğer bir spam hesabı engellediyseniz bu işlemi Facebook’un kendi sitesinden de gerçekleştirmelisiniz, aksi takdirde size yeniden ulaşabilirler.

Şimdilik hizmetin kullanımı için ücretli abonelik planı ve reklam gösterimi planları bulunmuyor. Fakat reklamlar ilerleyen zamanda kullanıcıların karşısına çıkabilir.

Güncel İçerikler