Vücudunuzu duvarda gösterebilen yeni teknoloji, hareket kısıtlayan hastalıkların tedavisinde kullanılacak

Bilgisayar Bilimi ve Yapay Zeka Laboratuvarı-MIT, RF dalgalarını kullanarak vücut duruşunuzu duvardan görebileceğiniz çubuk şeklinde bir figür oluşturuyor ve bu figür RF-Pose olarak adlandırılıyor.

RF-Pose, Parkinson ve Multipl Skleroz (MS) hastalarını izleyerek hastalıkların ilerleyişi hakkında daha sağlıklı sonuçlara ulaşabilmeyi sağlıyor. Araştırmacılar, insanların bedenlerini saran radyo sinyallerini analiz etmek için bir sinir ağı kullanarak hastanın eylemlerini gerçekleştiren, bacaklarını gezdiren, durduran, hareket eden dinamik bir çubuk figürü oluşturuyor.

Doktorlar bu çubuk figür sayesinde elde ettikleri sonuçlara göre ilaçları ayarlayabilecek aynı zamanda yaşlıların daha bağımsız yaşamalarına yardımcı olurken, düşme yaralanma ve aktivite örüntülerindeki değişiklikler için de ek güvenlik sağlayabilecek. Hastaların odalarına yerleştirilen kameralar ve gözlemciler tarafından pasif olarak sürekli izlenmesi ile oluşturulan sistemin öncelikli olarak sağlık hizmetlerinde kullanılması düşünülüyor.

Tedavi süresince toplanan veriler için hastalardan izin alınıyor ve kullanıcı gizliliğini korumak için şifrelenerek saklanıyor. Tedaviye başlama aşamasında, hastanın fiziksel tanımlanmaları için bir dizi hareket yapması istenilerek tedavi sürecinin başlatılması planlanıyor.

Ekipte yer alan araştırmacı Antonio Torralba, “Vücut dalgalarından oluşturulan çubuk figür sistemini öğretmen olarak düşünürseniz bu öğretmen öğrenci için ilginç bir örnektir” dedi. Şimdilik sistemin herhangi bir ticari amaç için kullanılıp kullanılmayacağı konusunda ise bir açıklama yapılmadı.

Güncel İçerikler