Facebook, Cambridge Analytica’nın hangi verilere eriştiğini hala bilmiyor

Son zamanlarda Facebook veri skandalı başlığı ile ayrı düşünülemeyen bir hal alırken, Cambridge Analytica‘yı da etkileyen veri skandalı, Codeon Konferasında tekrar gündeme geldi.

Facebook yöneticilerinden Sherly Sandberg, 2016 seçimlerine geri dönebilirsek insanların seçim güvenliği konusundaki en büyük endişelerinin kimlik avı ve hacklenmeler olacağını söylüyor.

1 milyarın üzerinde kullanıcı verisi barındıran Facebook’un, seçimleri etkilemek için kullanılması sadece seçim güvenliği için değil bu verilerin kullanılabileceği her alanda endişe oluşturuyor.

Sandberg, seçim çalışmalarında Facebook kullanılmasının böylesine büyük sorunlar oluşturacağını tahmin etmediklerini de ifade etti.

Facebook’un kurucusu ve CEO’su olan Mark Zuckerberg, haber kaynağı algoritmasını insanların birbiri ile daha anlamlı etkileşime girecek şekilde değiştireceklerini belirtmişti

Cambridge Analytica, verilerin tamamına mı erişti?

Sandberg, Cambridge Analytica’nın verilere yetkisiz erişimini fark etmenin geç olmadığını ancak Facebook’un Cambridge Analytica’nın hangi veriye eriştiğini tam olarak bilmediklerini de söyledi.

Facebook, belki güvenimizi kazanamayacak fakat farklı isimlerle mutlaka hayatımızda olmaya ve verilerimizi almaya devam edecek.

Güncel İçerikler