Revolut’a Ripple ve Bitcoin Cash güncellemesi geldi

Sizlere bu içerisinde tanıttığımız fintech startup Revolut, cryptocurrency (kripto para birimi) özelliğine Bitcoin Cash ve Ripple‘ı da ekledi. Kripto paralar gerçekte Revolut’un asıl hedef noktası olmasa da kripto para birimlerini kullanmaya başlamak için iyi bir yol gibi görünüyor.

Çalışma mantığı ise;

Eğer bir Revolut hesabınız varsa, artık Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Ripple ve Bitcoin Cash gibi birimlerin alım-satımını kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Şirket şu anda tüm cryptocurrency işlemleri için hizmetin (%1,5) kadar ücret alıyor. Bunun yanında, işlemlere kolaylık sağlamak adına Bitstamp ile ortaklık kurdu. Dijital cüzdan startupı Revolut, günde 100,000 cryptocurrency işlemi yapıyor.

Geleneksel bir kripto para birimi değişimi ile karşılaştırıldığında, Revolut hesabınızdan kripto para gönderemez veya alamazsınız. Örneğin, bir bitcoin adresi (bitcoin ağı üzerinde para gönderip almak için kullanılır) alamazsınız. Tek yapabileceğiniz ise uygulamada jeton satın almak. Bu jetonları başka bir yere aktarmak isterseniz, bunları USD, GBP, vb. için satmanız gerekir. Daha sonra da fiat paranızı (kanunname parası) kullanarak geleneksel şekilde kripto paralar satın almanız gerek.

Geçtiğimiz günlerde Revolut, Vaults (kasa) adı verilen yeni bir özelliğini de duyurdu. Kullanıcılar zamandan tasarruf etmek için kendilerine bir kasa kurabilirler. Bu da siz her işlem yaptığınızda işlem miktarınız yuvarlanıp kasada birikir demek. Örneğin, bir nesne için 3.47 dolar öderseniz, kasada 53 sent tasarruf edersiniz. Birçok Fintech startupı da bu özelliği sağlayabiliyor.

Ayrıca, para biriktirmek adına düzenli ödemeler yapabilirsiniz. Diğer bir fayda ise, kendi kasanızın para birimini yine kendiniz seçersiniz. Kripto para birimlerinin volatilitesine (değer değişikliği) karşı korunmanın harika bir yolu daha.

Fakat kullanıcılar kasalarından faiz kazanmaz. Bu kolaylık sadece ana Revolut hesabınızda görünmeyecek bir miktar para ayırmanın bir yolu. Kasanızı istediğiniz zaman kapatabilirsiniz.

Güncel İçerikler