Fintech girişimi Tongo, 7 milyon dolar tohum yatırım aldı

Şirket çalışanlarının aldığı komisyonları kredi kartı mantığıyla buluşturan fintech Tongo, 7 milyon dolar tohum yatırım aldığını duyurdu.

Komisyon tarafında gelir ve giderleri yeniden düzenleyen Tongo, 7 milyon dolar tohum yatırım aldığını duyurdu. MetaProp liderliğinde düzenlenen yatırım turuna New Valley Ventures, Good Friends, Launchpad, Elizabeth Street, Red Bike, Lab Ventures ve Entrepreneur’s Roundtable Accelerator katıldı. Girişim bugüne dek toplamda 11 milyon dolar yatırım aldı.

2021’de Brandon Wright, Luis Scull, John Macris ve Patrick Waltinger tarafından kurulan Tongo, emlakçılarla ortak çalışarak acentelerine kendi kart sistemiyle gelecekteki komisyon gelirlerine esnek, gerçek zamanlı ve düşük maliyetli erişim sunuyor. Tongo Smart Card, banka kartlarının kullanıldığı her yerde geçiyor ve karta gelen komisyinlar, kullanıcıların kişisel hesabına da aktarılabiliyor. Kart üzerinden alışveriş yapıldığında kartta para bulunmuyorsa kullanıcıya herhangi bir olumsuz mesaj gitmemekle beraber emlak anlaşması sonucunda gelen yeni komisyonla borç otomatik olarak kapanıyor. Girişim bu sayede kart kullanıcılarına esnek ödeme yöntemleri sunuyor.

Tongo CEO’su Brandon Wright, “Geleneksel kredi kartları ve kredi sistemleri komisyon mantığına uygun olarak geliştirilmedi. Platformumuz, gelecekteki gelirler için etkin bir banka kartı oluşturarak, firmaların gelirlerinin değişken, döngüsel yapısını azaltan kredi ekosistemine alternatif sunuyor. Ayrıca firmaların işlerini büyütmeleri için onlara uygun maliyetli bir sermaye kaynağı sağlıyor.” dedi.

New Valley Ventures’ın Genel Müdürü Dan Sachar, “Tongo’nun yeni nesil platformu emlakçılar için modern ve kullanımı kolay bir yaklaşım sunuyor.” dedi.

Fintech girişimi, yeni aldığı tohum yatırımla beraber aracı kurumlara işlerini büyütmek ve nakit istikrarını sağlamak için bir kredi limiti gibi kullanabilmelerini sağlayacak. Ayrıca çalışma ekibini de artan talebe göre genişletecek.

 

Güncel İçerikler