Eski Google Pay yöneticilerinin kurduğu neo bankacılık platformu epiFi 13.2 milyon dolar yatırım aldı

Google’ın Tez by Google adıyla Hindistan’daki kullanıcıları hedefleyen, daha sonra Google Pay sistemine entegre olan ödeme servisinin kurucuları tarafından kurulan neobank platformu epiFi, 13.2 milyon dolar çekirdek yatırımı aldı. Sequoia India ve Ribbit Capital tarafından yönetilen turda epiFi için 50 milyon dolar değer biçildi.

epiFi için düzenlenen yatırım turuna Brezilya merkezli neo bankacılık devi Nubank‘in kurucusu David Velez, Hindistan’da ikinci ödeme girişimi CRED‘i hayata geçiren Kunal Shah ve VC fonu Hillhouse Capital de katılım gösterdi.

Henüz sekiz aylık olan epiFi girişiminin kurucu ortağı Sujith Narayanan, TechCrunch’a verdiği röportajda kurdukları yeni neo bankacılık girişiminin Hindistan’a binlerce yıl hizmet edecek yeni nesil bir bankacılık platformu olduğunu söyledi. Google Pay’in içerisine dahil edilen Tez by Google servisini geliştirirken tüketicilerin sadece dijital ödeme değil, tüm bankacılık hizmetlerini tamamen dijital olarak almak istediklerini fark ettiklerini belirten Narayanan, kullanıcıların dijital olarak sigorta, borç verme ve yatırım fırsatları gibi daha fazla hizmet beklediğini belirtti.

epiFi gibi neo bankacılık platformları, tüm bankacılık faaliyetlerinden şubeleri ortadan kaldırarak bir mobil uygulama ya da internet sitesi üzerinden dijital olarak yararlanmanıza olanak tanıyor. (Neobankalara örnek olarak Türkiye’den Enpara gösterilebilir)

epiFi alanında iddialı bir ekiple yola çıktı

Tez by Google servisinin kurucu ortağı ve Google Pay yöneticilerinden Sujith Narayanan’ın yanı sıra daha önce Google Hindistan’da ürün yöneticisi olarak görev yapan Sumit Gwalani de epiFi’da kurucu ortak olarak yer alıyor. Ayrıca epiFi’ın daha önce Netflix, Flipkart ve PayPal gibi şirketlerde çalışmış yaklaşık 24 kişilik deneyimli bir ekibi bulunuyor.

Şimdilik pazarda bir ürün ya da hizmeti bulunmayan epiFi, birkaç ay sonra mobil uygulamasını yayınlayarak pazara hızlı bir giriş yapmayı hedefliyor.

 

Güncel İçerikler