Finansal teknolojiler geliştiren Atlar, 5 milyon euro tohum yatırım aldı

Bankalara arası ödeme sistemleri geliştiren fintech Atlar, tohum turunda 5 milyon euro yatırım aldı.

Avrupalı ​​işletmeler için bankalar arası ödemeleri kolaylaştırmayı amaçlayan Atlar, düzenlenen tohum turunda 5 milyon euro yatırım aldı. Index Ventures tarafından yönetilen tura Adyen, Revolut, Figma La Famiglia VC, Cocoa ve melek yatırımcılar katıldı.

Her yıl Avrupa bankalarında ödemeler, sigorta primleri, mevduatlar, kredi ödemeleri gibi birçok kategoride tahmin edilenden çok fazla – 260 trilyon euro‘nun üzerinde işlemler – işlemler yapılıyor. Avrupalı ​​tüketiciler, açık bankacılık ve ödeme başlatma konusunda zaten oldukça aşina olsa da, birçok B2B transferi hala manuel olarak işleniyor. İş bankacılığı, ödemeler söz konusu olduğunda aynı düzeyde yenilik yaşamıyor.

Girişim, banka bağlantılarıyla ilgili tüm karmaşıklıkları gizleyen modern bir API sağlıyor. Bir şirket Atlar’ı kullandığında, doğrudan Atlar’ın API’si aracılığıyla transferleri yapıp işlemleri uzlaştırabilir ve otomatik ödemeler yapılmasını sağlayabiliyor. 

Joel Nordström, Joel Wägmark ve Johannes Elgh tarafından kurulan Atlar, özellikle ödemeler, sigorta primleri, mevduat ve kredi ödemeleri için kullanılabiliyor. Birçok Avrupa ülkesinde faaliyet gösteren şirketlerin geneli birden fazla banka hesabını bünyesinde barındırıyor. Girişimin sunduğu sistem, ödemeleri otomatikleştirmek bu işletmeler için iyi bir alternatif oluyor. 

Atlar’ın kurucu ortağı ve CEO’su Joel Nordström, “Ödemeleri bir iş olarak kabul etmek artık oldukça zahmetsiz, ancak bunları bankanızla başlatmak hala acı verici bir şekilde yavaş ve manuel” dedi. “Bu nedenle Atlar, banka bazlı ödemeler için işletim sistemi olma yolculuğunda. Yeni bir kategori yaratarak, müşterilerimiz için nihayetinde Avrupalı ​​tüketicilere ve işletmelere fayda sağlayacak bir yenilik dalgası yaratmayı umuyoruz.” dedi. 

Bugüne dek İskandinav ülkeleri, Almanya, Avusturya ve İsviçre’de faaliyet gösteren girişim, aldığı yatırımla beraber çalışmalarını Avrupa genelinde yapmayı planlıyor.

Güncel İçerikler