Şirketlerin ulaşım problemlerini çözen Carbon, 1 milyon TL tohum yatırım aldı

Şirketlerin günlük ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak için kurumsal araç paylaşımı sağlayan Carbon, Hedef Filo ve İstanbul Startup Angels üyelerinden Nexus Ventures’tan 1 milyon TL’lik ilk tohum yatırımını aldı.

Aynı binada veya yakın konumda olan şirketler, yürüme mesafesindeki Carbon noktalarına üye olarak, buradaki ortak kullanıma ayrılmış araçları kullanabilecek. Hiçbir taahhüt veya üyelik gerektirmeden sadece kullandıkları kadar ödeme ve SAAS ile ileri tarihli rezervasyon imkânı veren girişim, hem ekonomik hem de pratik bir çözüm sağlaması ile dikkat çekiyor.

Şirketler Hiçbir Evrak Operasyonu İle Uğraşmayacak

Ücretlendirme sistemi ise şirketlerin ihtiyaçlarına yönelik düşünülerek, her kullanım 0-3 saatlik olarak planlandı. Öte yandan kullanıcılar, kendilerine özel verilen kartlarla aracı açıp, kilitleyebilecek ve hiçbir evrak operasyonu ile uğraşmayacak. İşleri bittiğinde de tek yapmaları gereken araçları aldıkları noktaya geri getirmek olacak.

Halihazırda uzun veya kısa dönem araç kiralayan ya da taksi gibi yöntemlerle ulaşım ihtiyaçlarını sağlayan şirketler, taksi kadar kolay ve kendi araçlarıymış gibi konforlu bu hizmeti taahhüt vermeden almış oluyorlar. Üstelik tüm Carbon araçlarının takvimlerini görebildikleri için, şirketler ister bir ister beş aracı aynı anda kullanabilme şansına sahip oluyor.

Kadıköy bölgesinde aktif olarak faaliyet gösteren Carbon, geliştirdiği bu iş modeli ile şirket çalışanlarının yolculuk masraflarını optimize etmeyi ve hayatlarını kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Hedef 75 Bin Şirket

Deneyimli girişimciler; Duygu Aynur, Jankat Sarı ve Umut Alp tarafından kurulan girişim, alınan yatırımla öncelikli olarak İstanbul’da bulunan 75 bin şirketi hedefliyor. Daha fazla noktaya ulaşmak ve operasyon gücünü geliştirmek için adımlar atan Carbon, geliştirmiş olduğu SAAS ve akıllı algoritma ile filo ve operasyon yönetimine çözümler sunmanın yanı sıra farklı pazarlara da açılmayı planlıyor.

Güncel İçerikler