Futbolcuların keşfedilmesini sağlayan Scoutium, 1 milyon dolar yatırım aldı

2018 yılındaki yatırımları hızla paylaşmaya devam ediyoruz. İstanbul Startup Angels üyelerinden Hande Enes, Ali Keçecioğlu, İTÜ ARI Teknokent ve Nokta Yatırım, futbol kulüplerin amatör oyuncuları keşfetmesini sağlayan yerli girişim Scoutium‘a 1 milyon dolarlık yeni yatırım yaptı.

Mayıs 2017’de çalışmalarına başlayan, daha önce İstanbul Teknik Üniversitesi’nin Kuluçka Merkezi İTÜ Çekirdek’in düzenlediği Big Bang Startup Challenge yarışmasında bir çok ödül kazanan Scoutium, bu yatırım turuyla birlikte destekçileri arasına İstanbul Startup Angels ve İTÜ’ile beraber Ali Keçecioğlu ve Nokta Yatırım’ı da eklemiş ve toplamda 1 milyon dolarlık yatırıma ulaşmış oldu.

Scoutium, bu yatırım turuyla birlikte, ekibini güçlendirmeyi, Türkiye’deki operasyonlarını hızlandırmayı ve İngiltere ve ABD’ye açılmayı planlıyor. Scoutium’un kurucu ortağı ve CEO’su Efe Aydın, 2018 sonunda Scoutium’da 2500 futbolcu analizi yapılmasını ve 1000 kulüple çalışıyor olmayı, 2019 yılı içerisinde global bir şirket olmayı, 2020’de ise 1 milyon kullanıcıya ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

Mayıs 2017’de İTÜ Çekirdek’te Efe Aydın, Emre Ün ve Safa Yerliyurt tarafından “Karanlıkta kalmış futbolcuları keşfetmek” vizyonu ile kurulan Scoutium, kullanıcılarının yaptığı futbolcu değerlendirmelerini ve canlı analizleri kulüplere ulaştırarak futbolcuların keşfedilmesini sağlayan bir dijital futbol gözlemciliği platformu.

Şu anda Scoutium.com adresinden ulaşılabilen platform; kullanıcıların futbolcularla ilgili fikirlerini kulüplere ulaştırabilmelerini, futbol bilgilerini kanıtlamalarını, futbolcu analizleri yaparak gelir elde etmelerini amaçlıyor. Girişim, en iyi kullanıcılarına futbol profesyoneli olarak kulüplerde çalışma fırsatı sunarken; yetenekli futbolcuların kulüpler tarafından keşfedilmelerini ve kariyer basamaklarını daha hızlı tırmanabilmelerini; kulüplerin ise yetenekli futbolcuları keşfedebilmelerini ve kadrosundaki futbolcuları vitrine çıkarabilmesini sağlıyor.

Güncel İçerikler