Tuğrul Tekbulut’un LOKI’nin hisselerini satın almasıyla Atanova Ventures ve Nexus Ventures da ilk çıkışını yaptı

Logo Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Tekbulut'un LOKI'nin yatırımcı hisselerini satın almasıyla birlikte; TRAngels, Atanova Ventures ve Nexus Ventures ilk çıkışını yapmış oldu.

Sizlere geçtiğimiz günlerde Logo Grup Yönetim kurulu başkanı Tuğrul Tekbulut‘un LOKI’nin yatırımcı hisselerini satın aldığının haberini yapmıştık ve TRAngels’ın da çıkış yaptığını dile getirmiştik.

Bugün Atanova Ventures ve Nexus Ventures yöneticilerinin bize ulaşmasıyla edindiğimiz bilgi doğrultusunda, bu iki kurum da yine bu “Exit (Çıkış) sürecinde” çıkış yapmış. Bu Exit; Atanova ve Nexus‘un da ilk çıkışı olmuş.

Not: Exit ya da aynı anlamda kullanılan çıkış demek; bir yatırımcının girişime yatırım yaptıktan sonra, hisselerinin başka yatırımcılar tarafından satın alınıp, bu girişimden kar elde ederek hisselerinin tamamını satması demektir.

Nexus Ventures’ın 2017 yılında Startupfon ile birlikte yürüttüğü IOT-Telco Labs programı kapsamında LOKI‘ye yatırımını gerçekleştirmişti. Loki, internet ağlarını basit bir ara yüzle güvenli hale getiren bir ürün geliştirme hedefiyle başladığı yolculuğunu hizmet modelinde çalışan bir siber güvenlik ve ağ yönetim platformuna çevirdi. LOKI, bu süreçte yurt dışında çeşitli hızlandırma programlarından da yatırım aldı ve son olarak stratejik işbirliği yapma hedefiyle Logo Siber Güvenlik ile birleşme kararını açıkladı.

Ankara merkezli olan Nexus Ventures 2016 yılında nesnelerin interneti (IOT) ve Telekom alanlarına yatırım yapmak üzere kurulmuştur. Bugüne kadar 25’den fazla girişime yatırım yapan Nexus Ventures’ın yatırımları arasında “11sight, pubinno, buy buddy, evreka” gibi girişimler de yer almaktadır.

İzmir merkezli olan Loki’de ise Nexus Ventures yanında Atanova Ventures da girişimin ilk yatırımcıları arasındadır.

Nexus ve Atanova’nın egirişim’e yaptığı özel açıklamasında;

Nexus Ventures yöneticilerinden Burak Örücü, “2015 yılından beri ekosistemdeyiz ve 2016 yılından günümüze 25’den fazla girişime yatırım yaptık. Türkiye ekosisteminin büyümesine ve girişimcilerine olan inancımızın meyvelerini görüyor olmamızın mutluluğu içerisindeyiz. Loki ile yaşamış olduğumuz bu ilk exit deneyiminin diğer yatırımlarımızda da devam edeceğine inanıyoruz” açıklamasında bulundu.

Atanova Ventures kurucusu Atakan Atalar, “Bugüne kadar 10 yatırım yaptık ve İzmir merkezli bir yatırım şirketi olarak ilk exitinin de İzmir’den çıkmış olmasından dolayı çok mutlu ve gururluyuz.” dedi. “Gelecek günlerde benzer başarı hikayelerinin Türkiye’nin diğer şehirlerinde de hızla artacağına olan inancını” sözlerine ekledi.

Güncel İçerikler