IoT-Telco Labs hızlandırma programı 2. dönemine seçilen 5 girişim açıklandı

İstanbul Startup Angels ve Nexus Ventures’ın beraber yürüttüğü Telekom ve nesnelerin interneti alanlarında hizmet veren girişimler için dikey hızlandırma programı IoT-Telco Labs, ikinci dönemine seçilen 5 girişimi açıkladı.

İlk döneminde 11Sight, Anatolian Technologies, Brandlight, Smarttaxi, ParkKolay ve PlatoNYX girişimlerini mezun eden IoT-Telco Labs, bu girişimlere tohum yatırımı da yapmıştı.

Geçtiğimiz Aralık’ta ikinci dönemi için başvurularını açtığını duyurduğumuz IoT-Telco Labs‘in ikinci dönemi için seçtiği girişimler ise şu şekilde sıralanıyor:

IoT-Telco Labs 2. dönem girişimleri

LOKI: Nesnelerin interneti alanında hizmet veren bir girişim olan LOKI, bulut tabanlı bir siber güvenlik ve ağ yönetimi servisi. Kolay kullanımı ile dikkatleri çeken LOKI, ofis ve evinizin güvenliğini sağlıyor. LOKI’nin en önemli özelliği ise teknik bilgi gerektirmeden kullanılabilmesi.

Mobilmed: Sağlık alanında çözümler sunan Mobilmed, 2015 yılından bu yana mobil biyomedikal cihaz tasarım ve uygulama çözümlerini konusunda çalışmalar yapıyor. Yara bandı şeklinde Mobil EKG cihazı ve bir mobil uygulama geliştiren Mobilmed, cihazdan alınan kalp sinyallerini cep telefonunuza gönderebiliyor.

Most: 2015 yılında Hacettepe Üniversitesi Teknopark’ında kurulan Most, rehabilitasyon alanında teknoloji ile ilgili Ar-Ge çalışmaları yapıyor. Rehabilitasyon ile teknolojiyi bir araya getirmek isteyen Most’un geliştirdiği ürünler arasında omuz, kol ve el kısıtlılıkları yaşayan hastaların rehabilitasyonunda kullanılmak üzere geliştirilen 55 inçlik dokunmatik ekranlı bir akıllı aktivite masası da mevcut.

Bagaj: Kişisel depolama çözümü olarak karşımıza çıkan Bagaj, globalde ilk defa geliştirilmiş mobil tabanlı ve self servis olarak çalışan, ihtiyaca göre boyutlandırıp şekillendirilebilen dolap hizmetleri sayesinde etkinliklerde, terminallerde, avm gibi ihtiyaç duyulan her yerde kullanılmayı hedefliyor. Mobil tabanlı bir servis olan Bagaj, yeni self servis noktalarında, çeşitli etkinlik ve plajlarda kullanılmakla birlikte yakın zamanda globale açılmayı hedeflemektedir.

Buy Buddy: Giyim mağazalarında kullanılmak için tasarlanan ve müşterilerin kasaya gitmeden alışveriş yapmalarını olanak sağlayan Buy Buddy, geçtiğimiz Mayıs ayında 500 Istanbul’dan yatırım almayı da başarmıştı.

Güncel İçerikler