Gezginler için pazar yeri Glocalzone, 1 milyon TL değerleme ile tohum yatırım aldı

Workup girişimcilik programına ikinci dönemine kabul alan girişim Glocalzone, ülkenizde bulamadığınız ürünleri, gezginler aracılığı ile yurt dışından getirtmenizi sağlayan online bir pazar yeridir. Geçtiğimiz günlerde İzmir Ekonomi Üniversitesi öğretim üyeleri Taylan Özgür Demirkaya ve Serdar Savaşan‘tan 1 milyon TL değerleme ile tohum yatırım aldı.

Aldığımız bilgilere göre de; tohum yatırımdan sonra çalışmalarını hızlandıran Glocalzone, yakın gelecekte yeni bir yatırım turunu kapatmayı planlıyor.

Glocalzone fikri Burak Sönmez’in bir yurt dışı seyahatinde kendi ihtiyacından doğdu. Haziran 2017’de beta sürümü ile yayına alınan Glocalzone’a Doğan Turan, Ekim ayında dahil oldu. İlk günden beri keyifle yürüttükleri girişim, şu an 8 kişilik bir ekiple devam ediyor.

Gezginler için gelir modeli

Ürün talep edenler hem ülkelerinde bulamadıkları ürünleri ulaşabiliyorlar, hem de ürün ülkelerinde olsa bile çoğu zaman yurt dışından çok daha ucuza satın almış oluyorlar. Gezginler ise gelen bu talepleri karşılayarak ürün başına komisyon kazanma fırsatı yakalıyorlar. Yani gezdikçe kazanıyorlar, kazandıkça geziyorlar. Böylelikle kullanıcılar, dünyanın her yerinden her türlü ürüne çok daha hızlı ve daha ucuza erişebiliyor.

Kurucuların yaptığı açıklamada; “Glocalzone, beta aşamasında olan bir girişim ve site içinde bir ödeme sistemi henüz bulunmuyor. Buna karşılık 2000’e yakın aktif kullanıcı ve tamamlanan yüzlerce başarılı işlem var. İlk günden beri güvenilir bir topluluk oluşturmayı amaçladığımız bu sistemi, kullanıcılardan aldığımız geri bildirimlerle güvende tutuyoruz ve bu rakamları da diğer rakamları da hızlı bir şekilde arttırmaya devam ediyoruz.

Bu sistem, gezgin ve ürün talep eden kullanıcı için nasıl çalışıyor?

Sistemin kullanılabilmesi için önce gezginin glocalzone.com‘a üye olup giriş yapması gerekiyor. Ardından; bir sonraki seyahatinizi yada seyahatlerinizi detayları ile sisteme ekliyorsunuz ve size gelen ürün talep mesajlarına, almak istediğiniz komisyonu da ekleyerek cevap veriyorsunuz.

Eğer ürün talep ediyorsanız; üye olup giriş yaptıktan sonra eklemiş olan seyahatlere ürün talebi yolluyorsunuz. Ürün ve komisyon konusunda gezginlerle anlaştıktan sonra arzu ettiğiniz ürünü gezginden talep ediyorsunuz.

Hedef: Gezginlere önemli bir gelir kalemi olmak

Kurucu ortaklar Burak ve Doğan, önümüzdeki aylarda yeni web sitesini ve mobil uygulamasını yayına almayı planlıyor. Yeni özelliklerle birlikte, tamamen kullanıcı sayılarının artırımına odaklanacaklar. Uzun vadede ise gezginler için hayatlarını sürdürecek kadar para kazanmalarını sağlayacak bir sistem olmayı hedefliyorlar.

Güncel İçerikler