Elon Musk, yer altı hızlı ulaşım aracı Loop’la ilgili açıklamalarda bulundu

Elon Musk, uzun süredir uzay ve uzaya gönderdikleri ile oluşturduğu gündeme, yer altı kapsül araçları Loop ile devam ediyor.

Trafik ve taşıt sorunu için kapsül şeklindeki araçlarını daha önce gündeme getirmiş olan Boring Company yöneticileri Elon Musk ve Steve Davis, Los Angeles kentsel geçişinde devrim yaratma planlarıyla ilgili birkaç ayrıntı daha sundu ve “Loop”u ortaya çıkardıklarından söz ettiler.

Loop, Los Angeles sakinlerini Los Angeles şehir merkezinden Los Angeles havaalanındaki herhangi bir terminale yaklaşık 8 dakika ulaştırabilecek ve 16 yolcuya kadar çıkan kapasitesiyle yeni ulaşım aracı olacak. Filmlerde gördüğümüz araçları gerçeğe dönüştüren The Boring Company, çalışmaların yer altında gerçekleşeceği ve halkın bu çalışmalardan etkilenmeyeceği sözünü de verdi.

Boring Company‘nin odak noktası araçların bulunduğu kapsüllerden ziyade, yaya trafiğine öncelik verecek. Kesintisiz olarak bağlanabilen tüneller sayesinde sürücülerin şehir içinde en az sürtünme ile şehirler arasında seyahat edebileceği de teorileştirildi.

Musk, Boring Company’nin tam bir çevresel etki raporu yapıp yapamayacağı sorusu karşısında “yaapcağız” cevabını verdi, ancak sürecin uzunluğu göz önüne alındığında test tünellerinin biri yerine, daha büyük ölçekli bir projeye geçtiğinde bunu yapacaklarını ekledi.

Elon Musk yaşamı kolaylaştırma konusundaki hayallerini hızla hayata geçiriyor. Bütçe konusundaki sıkıntılarının uzun sürmemesini ve bizi geleceğe ışınlamasını umut ediyor ve merakla takip ediyoruz.

Güncel İçerikler