Fitbit, 2018 yılı ilk çeyrekte beklenen satış miktarını yakalayamadı

Akıllı fitness cihazları üreten girişim Fitbit ilk çeyrek için kazanç beklentilerini biraz aşabildi. Wall Street’in beklentisi olan 247.3 milyon doların aksine, 247.9 milyon dolar kazanan şirket buna rağmen geçtiğimizin senenin çok gerisinde kaldı.

Sadece Fitbit değil, çoğu fitness cihazları satışlar konusunda düşüşe geçti. 2.33 milyon cihazın satılması hedeflenirken, 2.2 milyon satış olması bunu gösteren en net örnek. Bu satışların düşmesinin sebeplerinden biriyse akıllı saatler. Peki neredeyse her ihtiyacınızı görebilecek bu akıllı saatler, fitness cihazlarının önüne geçebilecek mi?

Fitbit’in en güçlü yanı aslında yaptıkları işin akıllı saatlere benzer olması. Kısacası akıllı saat yapmayı bilen bu şirket geçtiğimiz sene Ionic ve Versa adında sporunuzu daha verimli hale getirecek iki cihaz çıkararak bu işte iyi olduklarını kanıtlamışlardı. Google ile birlikte kullanıcıların sağlıklarıyla alakalı bilgilerin doktorlar tarafından kolayca erişebileceği yeni bir cihaz üzerine çalışacakları açıklanan Fitbit’in hisseleri de bu haberle beraber ani bir yükseliş yaşadı.

“Kullanıcılarımızla olan iyi ilişkimizi her zaman devam ettirecek ve insanların daha sağlıklı olabilmesi için, cihazlarımızda kullanabileceğimiz yeni teknolojieri araştırmaya devam edeceğiz.” diyen CEO James Park, Fitbit’in fitness ve sağlık sektöründe daha da yükseleceğinden emin. Zaten Google ile yapmış oldukları anlaşmadan da belli olduğu gibi, Fitbit satışlarını da yükselterek, insanların sağlıklarına fayda sağlamaya devam edecek.

Güncel İçerikler