2021 yılının ikinci çeyreğinde giyilebilir cihaz piyasasının lideri Xiaomi oldu

Araştırma şirketi Canalys tarafından yapılan açıklamaya göre giyilebilir cihaz pazarının yeni lideri Xiaomi oldu.

Gün geçtikte artan giyilebilir akıllı cihazlar için teknoloji şirketleri, yeni ürünler geliştirmeye devam ederken yeni girişimler ortaya çıkarak büyük teknoloji firmaları ile rekabet içerisine giriyor. Araştırma şirketi Canalys tarafından yapılan açıklamaya göre, 2021 yılının ikinci çeyreğinde giyilebilir cihaz pazarının lideri Xiaomi oldu.

8 milyon sevkiyat ile bu başarıyı elde eden Xiaomi, Mi Band 5 ve Mi Band 6 ile bu başarıyı sağlıyor. Şirketin çok sevilen akıllı bilekliği Mi Band 5 sonrasında Mi Band 6’yı çıkarması, Mi Band 5’in başarısını devam ettirerek satışları bir hayli arttırıyor.

İkinci sırada yer alan Apple’ın ise 2021 yılının ikinci çeyreğinde 7.9 milyon Apple Watch sevkiyatı gerçekleştirdiğini ifade ediliyor. Apple’ın şu an için satışta bulundurduğu Apple Watch 3, Apple Watch SE ve Apple Watch 6 modelleri arasında ise SE modeli uygun fiyatlı en üst teknolojileri sunması ile kullanıcıların daha fazla dikkatini çektiğini söylemek mümkün.

Listenin üçüncü sırasında ise Huawei yer alıyor. 2021 yılının ikinci çeyreğinde sadece 3.7 milyon giyilebilir cihaz sevkiyatı gerçekleştiren şirketin pazar payına bakıldığında yüzde 9.2’lik bir orana sahip olduğu ortaya çıkıyor. Şirketin 2020 yılındaki başarısı oldukça dikkat çekiciydi çünkü 2020 yılının ikinci çeyreğinde şirket yüzde 21’lik bir pazar payına sahipti.

Giyilebilir cihaz pazarının dördüncü sırasında ise Fitbit yer alıyor. Bu yılın ikinci çeyreğinde 3 milyon cihaz sevkiyatı gerçekleştiren şirket, pazar payını geçen yıla göre kıyasla arttırmış durumda. Şirketin en son piyasaya serdiği Fitbit Charge 5’in henüz bu rakamlar içinde dahil olmadığını da belirtelim.

Sıradaki şirket ise Samsung. Giyilebilir cihaz pazarının beşinci sırasında yer alan şirket, 2.5 milyon cihaz sevkiyatı gerçekleştirmiş. Bir önceki çeyreğe göre pazar payını arttıran şirket, henüz yeni satışa sunduğu Galaxy Watch 4 ile satışlarını daha da arttıracak gibi duruyor.

Son olarak Apple’ın Eylül ayı içerisinde yeni bir etkinlik düzenlemesi bekleniyor. Bu etkinlikte ise giyilebilir cihaz piyasasına eklenecek Apple Watch Series 7 modelinin yer alması bekleniyor. Eğer her şey Apple’ın istediği gibi giderse önümüzdeki çeyrekte Apple yeniden liderliğe oturabilir.

Güncel İçerikler