Entrepreneurs Roundtable Accelerator programına seçilen 11 girişim ile tanışın

Bugün 11 yeni şirketin ERA (Entrepreneurs Rountable Accelerator) kuruluşu tarafından New York’ta tanıtımı yapıldı. Bu ERA’nın 14. toplu yeni girişim tanıtımı ve her bir girişim ERA’dan 100 bin dolarlık çekirdek yatırım aldı.

Şimdi bu 11 girişime göz atalım;

Butler: Oda servisi alanında otellere kolaylık kazandırmak istiyor ve otellerle özel oda servisi, yemek servisi ve diğer yemek merkezli hizmetlerde kolaylık sağlamak amacıyla onlarla işbirliği yapmak istiyor. SMS yoluyla otel müşterilerine ulaşmayı ve iletişime geçmeyi amaçlayan uygulama şimdiden Manhattan’da 5,000 odaya servis sağlıyor.

Choosy: Sosyal medyanın da kaynağı olan öğrenme makine algoritması ile Choosy bir çırpıda son moda tasarımlar hazırlıyor ve bunları Çin’e üretime gönderiyor. Moda ürünlerini instagram aracılığıyla sunan uygulama, H&M ve Top Shop gibi markaların üretim operasyonlarını hızlandırmasına yardım ediyor. Hızı arttırmak isteyen Choosy  teknolojiyi daha fazla kullanacağa benziyor.

Flume Health: Bireysel sağlık sigortalı çalışanlar ve sağlık hizmeti sağlayıcılarıyla birlikte hareket ederek çalışanların sağlık hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanmasını amaçlıyor. Şirkete göre çalışanların yüzde 78’i sağlık hizmetleri gibi haklarından nasıl faydalanacaklarını bilmiyor ve bu durum şirketlere yüzde 26 oranında gidere sebep oluyor. Flume Health danışmanları çalışanlarla irtibata geçerek onların en iyi ve düşük fiyata sağlık haklarından faydalanmalarını sağlıyor. Böylece sağlık giderlerini yüzde 20 ila yüzde 60 oranında düşürüyor.

HealNow: Sağlık uzmanları, eczacılar ve hastalar arasındaki boşluğu bir sipariş ve ödeme platformu kurarak tamamlamak istiyor. Bu platformda doktorlar ve hastaneler düzenledikleri reçetelerin teslimatlarını talep edebilirken hastalar ise ödeme yapabilecek, teslimatları düzenleyebilecek ve reçeteleri ya da tıbbı ekipmanları almak için bilgi girebilecekler.

Myro: Deodorant kullanımı ortalama 13 yaş civarında başlar ancak deodorantların zararlı kimyasallar ve toksinler içerdiği göz ardı edilir. Myro tamamen doğal bileşenler içeren formülüyle ve tekrar doldurulabilir ambalajıyla kullananların vücutlarına sürdükleri ürün hakkında iyi hissetmelerini sağlıyor ve plastik atık oluşumunu da azaltıyor. Bir artı daha; ürünler güzel kokuyor. Myro bu yaz sonunda piyasaya sürülüyor.

Orcadex: Blockchain ve cryptocurrency yükselişine odaklaklanmış bir iş zeka  platformudur. Verileri makine öğrenmesi ve doğal dil işleme (NLP) yöntemleri ile toplayan platform buradan çıkan sonuçlarla müşterilerine analizler ve öngörüler sunar. Platform hızla gelişen  blockchain alanında profesyonellere yeni modeller yaratmakta ve trendleri tanımlamakta yardım eder. Orcadex bir kapalı grup kurumsal yatırımcıyla Haziran ayında işe başlayacak.

Spin Analytics: Finansal kurumlara kredi risk modellemesi hazırlamaya odaklanmış bir finansal teknoloji şirketidir. Şirket zamandan ve maliyetten tasarruf sağlamak için bankalara mevzuata uygunluk ve raporlama zorunlulukları gibi konularda eylem planları sunar.

Spryfit: Sporla HQ’nun buluştuğu yerdir. Kullanıcılar egzersiz takipçileriyle bağlantı kurarak kendi egzersiz skorlarını para ödülü kazanma amacıyla arşivleyebilirler. Burada amaç giyilebilir teknoloji ve akıllı telefonlardaki kullanılmayan sağlık verilerinin Spryfit kullanıcılarını fitleşerek para ödülü kazanmak için motive etmek. Şirket halihazırda 50.000 kullanıcıya sahip.

StellarEmploy: Garsonluk gibi saatlik çalışanlar, çalıştıkları pozisyonda kaytarmaya daha eğilimlidir. StellarEmploy derin öğrenme algoritmaları ile çalışanların performanslarını işin gerekliliklerine göre eşleştirir  ve böylece şirketlerin çalışanın işi yapmaktan zevk alacak, işi iyi yapacak ve kaytarmayacak çalışanlar işe alır. StellarEmploy müşterilerinden bazıları Home Chef ve IBEX Global’dır.

Welnys: Büyük şirketler bilir ki sağlıklı çalışanlar hem daha az maliyetlidir hem de daha verimlidir. Bu sebeple birçok şirket çalışanlarına uyguladığı bir sağlık programına sahiptir. Ancak Welnys şirketler için bu ağır yükü üstleniyor ve yoğa eğitmenleri, beslenme uzmanları gibi birçok alanda sağlık desteği sunuyor.

Young Alfred: İnsanlar için konut sigortası almayı olabildiğince kolaylaştırmayı istiyor. Bu platform kullanıcılarının ihtiyaçlarını tanımlamasına izin veriyor ve bu sırada makine öğrenme algoritması kullanıcının risklerini ölçerek onlara uygun konut sigortası örnekleri sunuyor. Young  Alfred’ın Proggresive Ve Hippo ile bağlantısı var, yani kullanıcılar  Young Alfred’ın sitesinden doğrudan online olarak kontrollerini sağlayabilirler.

Güncel İçerikler