Pagedraw: Site tasarımlarını koda döken uygulama

Yazılımcıların en büyük problemlerinden biri dizaynı yapılmış bir websitesini koda dökmek. Elimizde Dreamweaver ve FronPage gibi programlar olsa da istenildiği gibi temiz bir kod elde etmek mümkün değildi ta ki Pagedraw çıkana kadar.

Pagedraw UI dizaynlarınızı temiz bir şekilde koda dökebilecek bir program. Piyasada varolan diğer programlara göre en büyük artılarının tasarımcıların en sevdikleri programlardan biri olan Sketch’in içeri entegre edilerek koda dönüştürülebiliyor olması olduğunu söylüyor CEO Jared Pochtar.

Şimdilik React Javascript kullanılan web uygulamalarını hedef alan ekip ileride telefon uygulamaları için yapılan dizaynların da koda dönüştürülmesi konusunda çalışmayı planlıyor. Pochtar ve co-founder olan Gabriel Guimaraes özellikle full-stack geliştiricilerin en az sevdiği kısmın dizaynları koda dökmek olduklarını, senelerdir full-stack çalışanlar olarak belirtiyorlar.

Henüz tam zamanlı 5 kullanıcıları olan Pagedraw gelir modelini şirketlerden alacakları üyelik ücreti üzerine kurmuş durumda. Öğrencilere ve açık kaynaklı projeler üzerinde çalışan geliştiricilere ise uygulamayı ücretsiz olarak sunuyor.

Güncel İçerikler