Tesla, 2018’in ilk çeyrek kazanç raporlarını paylaştı

Tesla bugün 2018 ilk çeyrek kazanç raporlarını 3.4 milyar dolar gelir ile hisse başına 3.35 dolar kayıp ilanıyla paylaştı.

Birinci çeyrekte, Tesla’nın net zararları 784,6 milyon dolar (hisse başına 4,19 dolar) idi. Yani, geliri her zamankinden daha yüksek olmasına rağmen, aynı zamanda rekor kayıplar bildirdi. Eylül 2017’de, Tesla stoğu 389.61 dolarlık bir rekor kırdı.

Bunlar olurken Tesla’nın yatırımcılara yazdığı mektupta, Model 3 üretimine bazı güncellemeler sunarak, Nisan ayında üç hafta boyunca haftada 2,270 araba ürettiğini belirtti.

Aynı zamanda Tesla CEO’su Elon Musk ve CFO Deepak Ahuja herşeyin yolunda olduğuna dair şunları yazdı: “Grafik eğiminin bu aşamasında bile, Model 3 zaten ABD’de en çok satılan orta ölçekli premium sedan olma yolunda ve teslimatlarımız artmaya devam ediyor.”

Yatırımcı mektubunun devamında “Tüketicilere, daha iyi teknoloji, performans ve kullanıcı deneyimi sunarken içten yanmalı motor rakipleriyle karşılaştırıldığında, elektrikli araçların daha cazip olduğunu açıkça göstermiştir.” açıklamaları da yer alıyor.

Model 3 üretim güncellemeleri 

Nisan ayını bitirmeden önce Tesla, iki haftada 4.750 Model 3 aracını üretme rekoru kırdığını belirtti. Yatırımcıya yazdığı uzun mektubunda, “Sonuç olarak bu dünyanın yüksek kaliteli otomobillerini mümkün olan en kısa sürede ve etkin bir maliyetle üretebilen fabrikalara ve mümkün olabildiğince sıfır zararla sahip olmakla ilgilidir” diyor. “Otomasyon stratejimiz bunun anahtarıdır ve her zaman olduğu gibi buna bağlıyız.”

Elon Musk geçmişteki konuşmaların da Tesla’nın Model 3 otomobillerinin üretimi için otomasyona aşırı güvendiğini söylemişti.

Model S ve Model X talebi “çok güçlü” 

Model 3’e çok fazla dikkat edilmiş olmasına rağmen Model S ve Model X’e olan talebin hala oldukça güçlü olduğunu belirtti. Ayrıca ilk çeyrekte beklenenden fazla sipariş talebi aldığı da açıklamalar arasında yer aldı.

Tesla, 2018 için 100.000 teslimat hedefine ulaşması için bu sayının üçüncü çeyrekte artacağını söyledi.Her hamlesi ile dikkatleri üzerine çeken Tesla’nın bu süreci en az zarar ile atlatmasını ve ilerleyen günlerdeki verilerini merakla bekliyoruz.

Güncel İçerikler