Türkiye’deki en büyük çıkışı Insider ile Galata Business Angels yaptı

Galata Business Angels, Insider‘ın aldığı yatırım ile Türkiye’deki en büyük melek yatırımcı çıkışını (exit) yaptı. Insider 2011 yılında kurulan Türkiye’nin en köklü melek yatırım ağı Galata Business Angels (GBA) üyeleri Insider’in son yatırım turunda dolar bazında 30, TL bazında ise 96 çarpanla çıktılar.

GBA’nın 2012 yılı sonunda 215 bin dolar yatırım yaptığı Insider, hepimizi mutlu eden bir haberle Sequoia Capital önderliğinde gerçekleşen Seri B turda, 11 milyon dolarlık yatırım aldığını duyurmuştuk. Böylelikle Insider; Apple, Google, YouTube, Instagram ve WhatsApp gibi dünyanın önde gelen girişimlerinin yatırımcısı Sequoia Capital’dan yatırım alan ilk Türk firması oldu.

Bu yatırım turunda, Sequoia Capital, Insider’ın ilk yatırımcıları olan GBA üyelerine ait hisselerin bir kısmına talip oldu. Yapılan anlaşmalar neticesinde, GBA üyelerinin bir kısmı mevcut Insider hisselerinin tamamını, bir kısmı ise kendi tercihleri dahilinde hisselerini belli bir oranda Sequoia Capital’a devrettiler. Toplamda 2,7 milyon dolarlık transferlerin tamamlandığı süreçte, GBA yatırımcıları dolar bazında 30 kat, TL bazında ise 96 kat çarpanla Türkiye’de şimdiye kadar gerçekleşen en büyük melek yatırımcı çıkışı yaşamış oldular.

Emre Kurttepeli

GBA Başkanı Emre Kurttepeli, melek yatırımcılıkta sabrın ve devamlılığının önemini hatırlattı. “Insider, Türk girişimcilik ekosistemi ve GBA üyeleri adına mutluyum. Özellikle GBA’nın ilk çıkışını bize bu kadar gurur vererek yaşatan Insider kurucularına teşekkür ediyorum. Bu çıkış hem GBA yatırımcıları hem de tüm melek yatırımcılar için heyecan verici.

Bu çıkışla birlikte ekosistemde melek yatırımların arttığını göreceğimizden şüphem yok. Türkiye olarak küresel şirketler çıkarmamız lazım.

Bu işin yapılabilirliğini gösterdikleri ve Türk girişimcilerine örnek oldukları için tüm Insider ekibine tekrar teşekkür ederim” açıklamasında bulundu.

Türkiye’deki melek yatırım ağlarındaki gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler