Yerli girişim Insider, Sequoia Capital’den 11 milyon dolarlık seri B yatırım aldı

Insider’ın yeni Growth Management Platform’u, dünyadaki öncü 1500 teknoloji şirketinin yatırımcısı olan Sequoia Capital önderliğinde gerçekleşen turda 11 milyon dolarlık Seri B yatırım aldı. Değerlemesinin de 100 milyon dolara yakın olduğu söyleniyor. Böylelikle yerli girişim Insider, Apple, Google, YouTube, Instagram ve WhatsApp’in yatırımcısı olan Sequoia Capital’dan yatırım alan ilk Türk firması oldu.

Platform, dijital pazarlama uzmanlarına Müşteri Edinme’den Etkinleştirme’ye (Activation), Müşteri Tutumu’ndan (Retention) Gelir Dönüşümü’ne (Revenue) kadar olan tüm büyüme aşamalarında zengin özellikler sunuyor. Insider platformu, derin Yapay Zeka ve Makine Öğrenimi algoritmaları ile güçlendirilmiş olup; web, mobil web, mobil uygulama ve reklam kanallarında gerçek zamanlı öngörüsel segmentasyon ve kişiselleştirme çözümleri sağlıyor.

Hande Çilingir, CEO

Insider’ın Kurucu Ortağı ve CEO’su Hande Çilingir: “Müşteriler markalara bağlı kalmak için, hangi kanalda olursa olsun, daha kişisel, anlamlı ve pürüzsüz deneyimler talep ediyorlar. Gerçek zamanlı olarak her müşteriye kişiselleştirilmiş bir deneyim sunmak için müşteri davranışını anlamayı ve tahmin etmeyi sağlayan gelişmiş yapay zeka ve makine öğrenme teknolojileri gereklidir.”dedi.

Ayrıca Çilingir, bu yıl Crunchbase tarafından dünyanın ABD dışındaki en iyi 3 kadın CEO’su arasında gösterilmişti.

Sequoia Capital bugüne kadar 250’den fazla şirketin halka arz ve satın alımlarını sağlamıştır. Bugüne kadar yapılan en büyük satın alımlardan biri Sequoia’nın yatırımcısı olan WhatsApp’in Facebook’a satılması olmuştur. Galata Business Angels (GBA) yatırım ortaklığının 2014 yılında yapmış olduğu yatırımın ardından 2018 yılındaki 3 milyon dolarlık çıkışı, 30 kat çarpanla Türkiye’de şimdiye kadar gerçekleşen en büyük melek yatırımcı çıkışı olmuştur.

Insider’ın 6 kurucu ortağı

Sequoia (Singapur) Pte Ltd yatırımcısı Pieter Kemps: “Insider’ın yapay zeka platformundan ve müşterilerinin daha düşük müşteri edinme maliyetleri, daha yüksek dönüşüm ve müşteri tutma oranları ve büyüme hızı gibi temel ölçümlerinde Insider’ın derin etkisinden etkilendik. Partnerleri, hızlıca Insider platformundan daha fazla sayıda ürünü kullanmaya başladı. Bu durum Insider’ı özellikle Asya’da hızlı bir büyüme yörüngesinin içine aldı.” dedi.

Yakında Insider ile özel röportajımızı da YouTube kanalımıza seyredebileceksiniz.

Güncel İçerikler