4 kolay adımda içerik pazarlamada nasıl daha iyi olunur

Pazarlama stratejileri, eskisi kadar basit değil. Reklam panoları, gazete ilanları ve broşürlerin kullanıldığı günleri geride kaldı. Çevrimiçi içerik pazarlaması, geniş kitleye ulaşma yeteneğinden ötürü öncü bir pazarlama seçimi olarak hızlı bir şekilde öne geçiyor. Ancak, stratejik bir planla ve düşük maliyetle birçok küçük işletmeye faydası olduğunu da biliyor muydunuz ?

İstatistikler, giderek daha fazla işletme sahibinin her yıl içerik pazarlamacılığındaki değerin daha fazla anlaşıldığını kanıtladı. 2017’de yapılan içerik pazarlamayla ilgili bir Twitter anketinde, ankete katılanların yüzde 91’e ulaşması sonucunda çevrimiçi içerik pazarlama popülaritesi ve etkisi güçlü bir şekilde kanıtlandı. İçerik pazarlama stratejinizi nasıl yürüteceğinizi öğrenmek deneyim gerektirir, ancak anket katılımcılarının yalnızca yüzde 53’ünün bordrosunda bir içerik uzmanının olduğu sonucuna ulaşıldı. Bu, pek çok işletme sahibinin kendi içerik pazarlamacılığını kendi yürüttüğünün kanıtıdır.

Başarılı içerik pazarlama sürecinde kendinizi yetiştirmeye çalışan binlerce küçük işletmeden biriyseniz, bütçenizi aşmadan ayak uydurabilmek için aşağıdaki dört ipucunu kullanabilirsiniz.

İpucu 1: Strateji Geliştirin

Pazarlama planının sektörler arası işletmeler için bir zorunluluk olduğunu bilmek için Pazarlama 101’i almanız gerekmez. Pazarlamanın amacı, mümkün olan en geniş kitleye ulaşmaktır, bu nedenle platformunuz geniş ve çeşitli olmalıdır.

Çok katmanlı bir strateji geliştirmek için çalışmalısınız, böylece içerik pazarlamacılığını kullanarak daha geniş bir kitleye ulaşabilirsiniz. Pazarlamanızı, en uygun maliyetli araçları kullanarak ilgili kitleye ulaşmak için aşağıda listelenen yöntemleri kullanın:

1. Kitlenizi tanımlayın

Henüz yapmadıysanız, hedef yaşı, cinsiyeti, yaşam tarzı ve geliri belirleyerek ulaşmak istediğiniz her kitle için ayrı bir strateji oluşturmalısınız. İçerik pazarlamacılığınızı bir büyüteçten geçen ışık olarak düşünün ve ışık huzmesini belirli bir bölgede yoğunlaştırın. Bu, size tepki vermeyen kitlelere pazarlama ile ilgili maliyetlerden tasarruf sağlayacaktır. Buradan, bu kişinin vakitlerini nasıl çevrimiçi olarak harcayacaklarına karar verin. Blog, sosyal medya veya haber içeriğinin keyfini çıkarıyorlar mı? Bu, karşılarına çıkacağınız içeriğin türünü belirleyecektir.

2. Bir Yayın Takvimini Oluşturun

İçeriğinizi sunarken tutarlı olmanızı sağlamak için bir editör takvimi oluşturun. İçeriğin ne zaman oluşturulması gerektiğini ve ne sıklıkta dağıtılması gerektiğini size bildirecektir. Kitleniz tutarlılığınıza bağlı kalacak ve siteniz müşterileriniz için güvenilir bir kaynak olacak.

İpucu 2: İçeriğinizi Değiştirin

Çeşitlilik, özellikle düşük ve esnek olmayan bir bütçeyle çalışırken içerik pazarlamanın en önemli kurtarcısıdır. İçerik konularınızı ve sunum yönteminizi değiştirmelisiniz. Web sitenizin blog’una veya sosyal medya hesabına kısa mesajlar vermeyin. Hedef kitlenize neden bahsettiğinizi anlatmak için web sitelerine ve zaman çizelgelerine göz atın. Kitlenizi etkileyen endüstri haberleri ve eğilimleri her zaman yararlıdır.

İçeriğiniz bir hafta sürecek bir makale ise, videoyu bir video ile birleştirmeyi düşünün ya da bir sonraki videoyu podcast olarak yayınlamayı düşünün. Hedef kitlenizin onlardan memnun olacağını düşünüyorsanız, memes oluşturun.

İpucu 3: Misafir Posterler 

İçerik oluşturmak için yaratıcı ve ücretsiz bir teknik, misafir posterlerinizi medya platformlarına katkıda bulunmaya davet etmektir. Pek çok işletme uzmanı, blog yazarı veya diğer profesyoneller adlarını duyurmak için yardım etmekten memnuniyet duyarlar. Misafir posterler siteleriniz için orijinal yayınlar oluşturduklarında, halka arz edilirken ücretsiz içerik alırsınız. Bu her iki taraf için de kazan-kazan durumu olur.

Ve misafir tercihlerinizde yaratıcı olmayı unutmayın. İşinizin geçmiş müşterileri, alanınızdaki uzmanlar ve yerel ünlüler tüm olası seçeneklerdir. Kitlenizin ilgisini çekecek yüksek kaliteli, ücretsiz içerik sağlayabilecek herkese açık olun. Bu seçenekle pazara girmeyi seçerseniz, misafirlerin işe alınmasına yardımcı olmak için web sitenizde misafir gönderimleri için bir alan eklediğinizden emin olun.

İpucu 4: Dışarıdan Yardım Alın

İçeriğinizin pazarlanması görevi göz korkutucu veya zaman alıcı gibi görünebilir, ancak her zaman sizin için yapacak birini işe alma seçeneği bulunmaktadır. Bu seçtiğiniz yolda ise, özellikle de sıkı bir bütçeyle içerik pazarında çalışıyorsanız, birkaç kırmızı bayrağın farkında olmalısınız. Freelancerlar bir seçenektir. Ancak bulacağınız ajanslar da size sundukları fiyatlarla sizi ikilemde bırakabilir.

Geçen yılki pazarlama eğilimleri, 2018’de içerik pazarlamasının ne kadar önemli olacağının bir göstergesi. İşletmeniz, dikey kategorileriniz arasında rekabet içinde kalabilmek için içerik pazarlamasına katılmalıdır. Çok meşgulseniz veya strateji ve içerik oluşturacak personeliniz yoksa, sizin için bunu yapmak için uygun bir şirket bulmayı öncelik haline getirin!

Güncel İçerikler