Osevio: Farklı ürün tasarımlarıyla çiçek siparişinde alışılagelmiş anlayışı değiştiren girişim

Osevio, online çiçek sipariş sektöründe alışılagelmiş çiçek aranjmanı anlayışını değiştirip hem görsel hem ürün kalitesi olarak kullanıcılara farklı bir deneyim yaşatma niyeti ile Cem Kara tarafından tek kurucu olarak hayata geçirilen bir girişimdir.

Önceki profesyonel iş hayatında online hediye gönderimi konusunda ciddi bir deneyim kazanan Kara, bu alanda önemli pozisyonlarda bulundu. Çiçek Sepeti’nin eski genel müdürlük görevini üstlenen Kara, bu süreç içerisinde ve yine benzer çalıştığı projelerde gördüğü eksiklikleri giderip bir proje hayata geçirmek için, üzerindeki profesyonel çalışan kimliğini çıkarıp, önceki iş deneyimlerinden elde ettiği tecrübe ile Osevio’yu kurdu.

Öncelikli hedef olarak yerel pazarda orta vadede konum alarak hedefledikleri rakamlarda müşteri kitlesine ulaşmak istiyorlar. İlerleyen süreçlerde de yurt dışına açılma hedefleri var.

300 milyon TL’lik bir pazar

Türkiye’de online ve offline alanlarda çiçek pazarı, 2017 yıl içerisinde 300 milyon TL’ye yaklaşmış. 2018 yılında da bu büyüklüğün 300 milyonun üzerine çıkacağı öngörülüyor.

Cem Kara ürünlerle ilgili yaptığı açıklamada; “Ürün grubu olarak şu an için hiçbir çiçek sitesinde olmayan farklı bir ürün yelpazesi bulunmaktadır. Özellikle vazo tasarımlarının tümü el işi olarak Türkiye’nin en büyük cam üreticilerinden birinin desteğiyle tasarlanıyor. Vazoların hepsi dekoratif olarak kullanılabilecek görselliğe ve kaliteye sahiptir. Bu özelliği sayesinde de sektördeki diğer oyunculardan ayrılmaktadır.”

Bakalım ilerleyen süreçlerde girişimi neler bekliyor, gelişmeleri paylaştıkça öğreneceğiz.

Güncel İçerikler