Mindsite: Eticaret sektöründeki markaları ve rakiplerini analiz edip raporlayan girişim

İş Bankası’nın girişim hızlandırma programı Workup‘ın altıncı dönemine seçilen girişimlerden Mindsite, markaların ve rakiplerinin eticaret sitelerinde ve perakendedeki tüm ürünlerinin fiyat, görünürlük, kargo-promosyon ve aktivite bilgilerinin anlık takibini yapıp analitik bir ekranda raporlayan bir eticaret satış asistanıdır.

İsmail Arapzade, Ali Göksu Özkan ve Ali Alperen Durak tarafından Mart 2019’da İstanbul’da kurulan girişimin kurucular dahil yaklaşık 10 kişilik bir ekibi var. Mindsite, B2B olarak hizmet veren SaaS bir girişimdir.

Mindsite geliştirdiği ürün, eticaret takımlarının günlük marka, müşteri ve rekabet yönetimini kolaylaştırıyor, detaylı data analizleri sayesinde de uzun dönemli marka ve kanal stratejilerinin oluşturulmasında yardımcı oluyor.

Girişimin kurucuları hedefleriyle ilgili şu açıklamayı yaptı: “Yerel hedefimiz 2020 sonuna kadar Türkiye içerisindeki müşteri sayımızı 15’e çıkarmak ve ekibimizi büyüterek 2021 yılında globale açılmak için kendimizi hazırlamak. 2021 yılından itibaren de başta İngiltere, Rusya ve Polonya olmak üzere yeni pazarlara açılmak ve ürünümüze yeni özellikler eklemeye devam etmek istiyoruz.” dedi.

Temel olarak Mindsite eticaret sektörü içerisinde çalışmalarını sürdüren bir girişim. Eticarette satış yapan tüm markalara ve tüm perakendencilere hitap ediyor. Özellikle markaların eticaret takımlarına satış yaptıkları websitelerindeki kendi ve rakip ürünlerinin verisini; perakendecilerde de satın alma ekiplerine rakip perakendecilerdeki verileri sunuyor.

Girişimle ilgili yeni gelişmeler oldukça sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler