Clefiks: Amatör sanatçılarla dinleyicileri buluşturan müzik platformu

Türkiye’deki girişimleri paylaştığımız serimizde bugün Clefiks var. Hepimiz Spotify gibi büyük müzik platformlarını biliyoruz ve buralarda bildiğimiz dünyaca ünlü sanatçıları dinliyoruz. Bazen keşfet bölümünde daha önce hiç duymadığımız öneriler de gelebiliyor.

Clefiks ise amatör sanatçılarla dinleyicileri bir araya getiren bir dijital müzik platformudur. Spotify gibi büyük müzik platformlarından ayıran en önemli özelliği, amatör sanatçılara odaklanmasıdır. Mayıs 2018’de faaliyetlerine başlayan bu girişim 18 yaşında 2 genç girişimci Mert Özdemir ve Sercan Şahin tarafından kuruldu.

Sadece belli bir yerde kalmış ve henüz büyüme ivmesini yakalayamamış sanatçıları hedefleyen girişim, kurucular dahil 3 kişilik bir ekibe sahip. Kurucular projenin geliştirilmesi aşamasında şu açıklamayı yaptı:

Endüstriyel müzikten sıkılmış kitlenin, yeni müzik türleri ve yeni sesler keşfetmesine yardımcı olmak için böyle bir proje ortaya koyduk. Projemiz fikir aşaması da dahil olmak üzere yaklaşık 5 ay gibi bir dönemde son halini aldı. Mayıs 2018 tarihinde ise kullanıcılarımıza sitemizi açtık. Son aşamada ise maddi imkanlarımız el verdiğince yazılım geliştirme vb. aşamalarda WordPress altyapı kullandık. Gerekli desteği aldığımız takdirde ileriye dönük olarak tüm altyapımızı gözden geçireceğiz.

Clefiks, gelir modeli olarak ilk etapta ne sanatçılardan ne de kullanıcılardan ödeme almayı planlıyor. İlerleyen süreçte duruma göre, sanatçılara müziklerini yüklemeyle ilgili paket sunmayı düşünüyorlar.

Güncel İçerikler