ReDesign Club: Eski kıyafetlerinizi yeniden şekillendirip yeni ürünler çıkaran sosyal girişim

Bazen dolabımıza bakarız ve aslında hala yeni olan kıyafetlerimizden sıkıldığımızı fark edip, artık giymeyeceğimizi düşünerek çöpe atarız bazen de ihtiyacımız olmasa da yeni kıyafetler alarak kendimizi mutlu ettiğimizi sanırız. Fakat çoğumuzun bilmediği bir şey de bu hızlı tüketim alışkanlıkları ve tekstil ürünlerinin üretim süreçlerindeki kimyasal kullanımları dünyayı en çok kirleten sebepler arasında gösteriliyor.

Bu hızlı tüketim alışkanlığını ilk olarak kendi dolabındaki kıyafetleri değerlendirerek annesi ile değiştirmeye başlayan Partmag’in kurucu ortağı Fatih Yıldırım, kısa sürede gelen olumlu tepkiler sonucunda bunu daha büyük etki ile devam ettirmek, insanları bilinçlendirmek adına ReDesign.Club ile çalışmalara başladı.

Redbull Amaphico’nun da sosyal girişimcileri arasında bulunan sosyal girişim ReDesign.club, eski kıyafetlerinize tekstil şirketlerinin çöpe atmak için ayırdığı artık kumaşlar ile özel tasarımlar yapıyor ve onları tekrardan stil hale getiriyor. Böylelikle hem tüketimi azaltıyor, hem de size özel tasarlanmış kıyafetleriniz oluyor. Bu hareketiyle eski kıyafetlere yaratıcı bir bakış açısı getiren sosyal girişim, aşırı tüketimin de önüne geçmiş oluyor.

Fatih Yıldırım’ın annesi Seviye Yıldırım ile hayata geçirdiği bu projede ayrıca taleplerin artması durumunda İSMEK’te eğitim alan ev kadınlarına da iş imkanı yaratmayı hedefliyor.

ReDesign.Club ile daha detaylı bilgi edinmek için instagram adresini de takip edebilirsiniz.

Güncel İçerikler