Tommy Hilfiger, Fashion Frontier Challenge yarışmasına sosyal girişimcilerin başvurularını bekliyor

Tommy Hilfiger, üçüncü kez düzenlenen Tommy Hilfiger Fashion Frontier Challenge yarışması için başvuruların 6 Ocak’ta başladığını ve 8 Mart 2021’e kadar süreceğini duyurdu.

Küresel program, modada pozitif sosyal etki yaratacak çözümler geliştiren kuruluş ve gelişme aşamasındaki girişimleri desteklemeyi amaçlıyor. İlk kez 2018 yılında düzenlenen Tommy Hilfiger Fashion Frontier Challenge yarışması, inandıkları amaçları savunan ve kendi topluluklarında değişimin itici gücü olmayı taahhüt eden girişimcileri şimdiye dek 350.000 Euro tutarında maddi destekle ödüllendirdi. Tommy Hilfiger’ın Hiçbir Şeyi Boşa Harcamayan ve Herkese Kucak Açan sürdürülebilirlik vizyonu üzerinde inşa edilen programın üçüncü edisyonu, topluluklarının ilerlemesi ve moda dünyasında daha kapsayıcı bir geleceğin mümkün olması için çalışan siyahi, yerli ve diğer ırklardan (BIPOC) girişimcileri güçlendirmeyi ve desteklemeyi hedefliyor. Tüketiciler de programa dahil olmaya ve başvuruların değerlendirilme sürecine katılmaya davet ediliyor.

İlgilenen girişimciler, daha kapsayıcı bir moda değer zinciri oluşturmaya odaklı proje teklifleriyle başvuruda bulunmaya çağırılıyor. Başvuranlar arasından seçilecek altı finalist, Tommy Hilfiger’ın konuya odaklı ekipleri ve kurum dışı uzmanların desteğiyle proje planlarını sanal ortamda geliştirmeye davet edilecek. Deneyimli bir sunum koçunun vereceği eğitimle desteklenecek finalistler, 2022 başında düzenlenecek global Tommy Hilfiger Fashion Frontier Challenge finalinde konseptlerinin son halini seçkin üyelerden oluşan bir jüriye ve izleyicilere sunacak.

Kapsayıcılık hedeflerini daha da ileriye taşımak isteyen Tommy Hilfiger, tüketicileri bu yılki yarışmaya Tüketici Jürisi Üyeleri olarak katılmaya ve finalistlerin seçilmesine katkıda bulunmaya davet ediyor. Tüketici Jürisi üyelerinin görevi, finalistlerin 200’den 50’ye indirilmesi olacak. Bu amaçla her jüri üyesine markanın on-line mikro sitesi üzerinden değerlendirmek üzere en az dört başvuru gönderilecek.

Kazananlara önerdikleri işleri geliştirmelerini finanse etmek ve bilgi birikimlerini geliştirmek üzere önceki yıllara göre artırılan şu ödüller ve haklar sunulacak.

  • Kazananlara toplam 200.000 € ödül. Ayrıca, izleyicilerin oylarıyla “Favori” seçilme ve ilave olarak 15.000 € kazanma şansı.
  • Bir yıl süreyle Tommy Hilfiger’ın kurum içi uzmanlarından mentorluk desteği.
  • INSEAD Sosyal Girişimcilik Programı’na (ISEP) katılma hakkı.
  • INSEAD’den bir yıl süreyle mentorluk desteği.

Tommy Hilfiger, Hiçbir Şeyi Boşa Harcamayan ve Herkese Kucak Açan moda yaratma misyonuyla üretimden operasyonlarını yönetmeye, toplulukları ve paydaşlarıyla bağ kurmaya kadar tüm faaliyetlerinde bir tasarımcı yaşam tarzı şirketi olarak sürdürülebilirliği amaçlıyor.

Güncel İçerikler