Doğum günlerinizi STK’lara bağışlayabileceğiniz sosyal girişim İyilik Paylaş, 3 milyon TL destek barajını aştı

Doğum gününüzde; seçtiğiniz bir vakıf, dernek ya da sivil toplum kuruluşu için bağış toplayabileceğiniz ya da devam etmekte olan kampanyalara tek tıkla destek verebileceğiniz sosyal bağış platformu İyilik Paylaş‘ın 3 milyon TL destek barajını aştığını sizlerle paylaşmak isterim.

2014 yılında iki Ankaralı arkadaş; Sertaç Taşdelen ve Şevin Ballıktaş tarafından sosyal girişim olarak hayata geçirilen platform “Doğum Gününü Bağışla” projesiyle seçilen vakıf, dernek ya da sivil toplum kuruluşunun bağış toplaması için yeni bir yöntem sunuyor. Gönüllüler iyilikpaylas.org üzerinden kampanya yaratarak doğum günlerini bağışlayıp çevrelerinden hediye yerine, seçtikleri kurum için destek isteyebiliyor ya da devam etmekte olan kampanyalara bağış yapabiliyor. Kar amacı gütmeyen, tamamen gönüllülük esasıyla çalışan ve her geçen gün büyüyen bir ekipten oluşan girişimin tek motivasyon kaynağı “iyilik yapmayı kolaylaştırmak”.

Şevin, pandemi ile birlikte Türkiye’de sosyal sorumluluk bilincinin arttığını ve İyilik Paylaş üzerinden toplanan bağışın yüzde 85’nin son bir yılda gerçekleştiğinin altını çiziyor. Sertaç Taşdelen ise “Herkes maraton koşamayabilir, herkes yüzerek boğazı geçemeyebilir ama herkesin bir doğum günü var! Bu her sene tekrar ediyor.” diyerek tüm Türkiye’yi sahiplenebilecek bir iyilik projesi olduğunu vurguluyor.

Geçtiğimiz üç yılda 3 milyon TL’den fazla bağışın toplanmasına vesile olan platform ile aralarında ünlü isimlerin ve iş insanlarının da olduğu yüzlerce gönüllü kampanya oluşturuldu. Binlerce bağış yapıldı. Siz de doğum gününüzü bağışlayıp, yeni yaşamların umudu olabilirsiniz.

Güncel İçerikler