BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri 2018 için başvurular 23 Eylül’de sona eriyor

Uluslararası Gençlik Vakfı (International Youth Foundation), Laureate Uluslararası Üniversiteler Ağı ve İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından hayata geçirilen BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri, sekizinci kez topluma pozitif katkı sağlamayı başarmış 10 projeyi ödüllendirecek.

Son Başvuru: 23 Eylül 2018 Pazar

Bugüne kadar Zumbara, Eşya Kütüphanesi, SineMASAL, Annemin Kilimleri, Askıda Ne Var, Yuvarla, Biryudumkitap ve Scode gibi toplumsal sorunlara çözümler üretmiş 70 projenin seçildiği yarışma, içinde yaşadıkları topluma pozitif katkı sağlamayı başarmış genç sosyal girişimcilerin liderlik vasıflarını ve sosyal alanlarda liderlik becerilerini geliştirmelerini amaçlıyor.

BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri’ne başvurunuzu bu bağlantıdan yapabilirsiniz.

Türkiye’de yaşayan 18 – 29 yaş aralığındaki tüm gençlere açık olan yarışmaya, fikir aşamasında olan girişimlerle değil, hayata geçirilmiş ve sosyal fayda sağlamış projeler ile başvuru yapılabiliyor. Mevcut bir projenin veya organizasyonun kurucusu ya da kurucu ortağı, bir organizasyon adına proje lideri olan gençler hedefleniyor. Daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da yarışmada finale kalan adaylar nakit ödülün sahibi olacak. 10 finalistin her birine 2500 Amerikan Doları maddi/nakdi destek verilecek ve adaylar Youthactionnet® tarafından yapılan “Küresel Genç Sosyal Girişimciler” programına başvuru hakkı kazanacak.

Güncel İçerikler