BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödüllerini kazanan 10 sosyal girişim açıklandı

Projeleriyle topluma pozitif katkı sağlamayı başarmış 10 genç, BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri kapsamında ödüllerini aldı. Toplamda 120 başvuru arasından seçilen 10 genç sosyal girişimciye, 30 bin dolarlık ödül eşit bir şekilde dağıtıldı. Böylelikle girişimciler, sosyal girişimlerini büyütecek ve daha geniş kitlelere ulaşmalarını sağlayacak.

Girişimleriyle parçası oldukları topluma değer katan gençleri desteklemek için oluşturulan proje, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin öncülüğünde, International Youth Foundation (Uluslararası Genlik Vakfı) ve Laureate International Universities (Laureate Uluslararası Üniversiteler Ağı) işbirliğiyle düzenleniyor. BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri kapsamında her yıl 10 genç sosyal girişimci, liderlik vasıflarının geliştirilmesi ve topluma sağladıkları faydanın sürdürülebilmesi için mentor desteği alıyor, özenle hazırlanmış eğitim programlarına katılıyor ve eğitim sürecinin sonunda bir ödül töreni ile onurlandırılıyor.

Ödül töreninde, toplumsal problemlerin çözümü için sorumluluk sahibi ve yenilikçi bakış açısına sahip gençlere güvendiklerini belirten İstanbul Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Çağrı Bağcıoğlu, “Sosyal Girişimcilik alanında referans noktası haline gelmiş olan BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri, Türkiye’de bir “Genç Sosyal Girişimci” ağı oluşmasına aracılık ediyor. Türkiye’nin genç kahramanlarını ve öne çıkan liderlik becerilerini desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Ödül alan projeler ve genç sosyal girişimciler

Bu yıl sürdürülebilir iş modelleriyle sosyal değişimin yolunu açan genç sosyal girişimciler şöyle:

Türkiye’nin genç kahramanlarını ortaya çıkarmayı amaçlayan, kişisel, vizyonel, politik, işbirliğine yönelik, organizasyonel ve sosyal alanlarda liderlik becerilerini geliştirebilme fırsatını gençlere sunan program hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için www.bilgiggo.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

Güncel İçerikler