Biryudumkitap, QR kodlarla kitap pasajlarını işletmelere taşıyor

2015 Aralık ayında yayına başlayan ve Türkiye’deki kitap okuma alışkanlıklarını pozitif yönde dönüştürmeyi amaçlayan sosyal girişim Biryudumkitap, kurumsal çözümler sunmaya başladı. Bunlardan en dikkat çekeni yakın zamanda tanıtılan Biryudumkitap QR oldu.

Çoğu edebiyat olmak üzere çeşitli kategorilerdeki kitaplardan 5 dakikalık pasajlar hazırlayıp topluluğuna ulaştıran Biryudumkitap’ın kitap pasajları, işletmeler için QR kodlar ile sunuluyor. Birkaç aydır bazı noktalarda testler yapılmış ve günlük okutma sayısı beklenenin 2.5 katı olunca “Biryudumkitap QR” bir ürün olarak ortaya çıkmış. Kamuya bağlı üniversitelerde ve liselerde, köy ve mahalle kahvelerinde, STÖ ofislerinde bu çözüm ücretsiz sunuluyor. Metinlerin okunduğu sayfada logo yerleşimi ve istediğiniz metinleri seçebileceğiniz model ise ticari işletmeler için ücretli. Bu modelde 1000’den fazla pasaj arasından özel bir liste oluşturabiliyorsunuz ve okuma ekranının altında işletmenizin logosu eklenebiliyor. Bu süreçlerin tamamı bir platform üzerinden yönetiliyor. Tasarım ihtiyacınız olursa Biryudumkitap bunu da karşılıyor. Şu anda 6 yerde aktif olarak çalışıyor. Aşağıdaki QR’ı okutarak siz de çözümü test edebilirsiniz:

Şu anda kurumsal.biryudumkitap.com adresinden talep toplayan Biryudumkitap, cuma günü yayınladığı tanıtım filminden sonra 1 yurt dışı ülkeden, 21 ilden 100’den fazla talep almış. Özellikle iOS’te QR’ların ek bir uygulama gerekmeden okunması sonrasında QR’ın gelecek vadettiği aşikâr. Biryudumkitap; e-posta bülteni, Chrome eklentisi ve şimdi de QR uygulamasıyla atıl olduğu düşünülen pek çok alanda yaptığı çalışmalarla fark yaratıyor.

Güncel İçerikler