Increff, TVS Capital Funds liderliğindeki B serisi finansman turunda 12 milyon dolar yatırım aldı

Müşterilerine hizmet olarak yazılım (SaaS) hizmeti sunan Hindistan merkezli girişim Increff, 12 milyon dolar yatırım aldı.

Hizmet olarak yazılım (SaaS) girişimi Increff, TVS Capital Funds, Premji Invest ve 021 Capital liderliğindeki B serisi finansman turunda 12 milyon dolar yatırım aldı. Tura 6 melek katılımcının da katkısı bulundu. Şirket bu yatırımı ABD’de ve Avrupa’da ofisler kurmak, ekiplerini güçlendirmek ve hizmetlerini genişletmek için kullanacağını belirtti.

Increff, e-ticaret, moda ve perakende markaları için envanter iyileştirmesi çözümleri sunuyor. Şirkete göre, dünyanın dört bir yanındaki işletmeler Covid-19 pandemisinin etkisinden kurtulmaya başlarken, markalar yoğun fiyat baskıları, envanterlerin yanlış yönetilmesi gibi sorunları ve talep karşılama zorluklarını aşmak için umutlarını son teknoloji çözümlere bağlıyor. Increff’in sunduğu hizmetler sayesinde markalar ve perakendeciler, otomasyon araçlarını kullanarak algoritma tabanlı ürün planlaması, fiyatlandırma, ürün tahsisi gibi konularda değişen tüketici beklentilerine kolayca uyum sağlayabiliyorlar. Dahası şirketin sunduğu depolama çözümleri sayesinde, hizmet alan şirketler, envanter sayıları hakkında daha tutarlı bilgiler elde edip siparişlerin tedarik edilmesinde verimliliği arttırabiliyorlar.

Şirket, şu anda, Hindistan ve Orta Doğu’da moda alanında pazar lideri olduğunu ve ABD ve Avrupa’da giderek artan müşteri çeşitliliğine sahip olduğunu belirtti.

Şirketin kurucusu ve CEO’su olan Rajul Jain “Son dört yıldır (Covid-19 yılları dahil) yıldan yıla yüzde 83 ile yüzde 116 arasında büyüyoruz. Sermaye açısından verimli bir şirketiz ve böylesine büyük bir şirketi yönetmek için her türlü beceriye sahibiz.” dedi.

Yatırımla ilgili olarak TVS Capital Funds müdürü Guarav Sekhri şu sözleri kullandı, “E-ticaretteki büyüme ve küresel tedarik zincirlerindeki aksamaların yaşanmasıyla birlikte, Increff gibi yeni nesil girişimciler, doğru hizmetlerle tamamlanan teknolojik çözümler sayesinde, gidişatı büyük bir beceriyle markaların lehine çeviriyor.”

Increff’in müşterileri arasında Puma, Adidas, Levi’s, Tommy Hilfiger, Jack & Jones, Sephora, Amazon gibi dünyaca ünlü markalar bulunuyor.

Güncel İçerikler