Elon Musk elektrikli kamyon Tesla Semi’yi duyurdu

Elon Musk, elektrikli araç teknolojisini günlük hayatımızda kullanabileceğimiz otomobillerin yanı sıra, kamyonlara da taşıdı. Bu sabah yaptığı bir lansman ile elektrikli kamyon, Tesla Semi‘yi duyurdu.

Tesla Semi, 100 km’ye sadece 5 saniye çıkabiliyormuş. Hızlı şarj istasyonları da aracın menziline 30 dakikada 650 kilometre ekliyebiliyormuş. Şoför merkezi konumda oturuyor. Direksiyonun iki yanında büyük ekran mevcut. Tesla Semi’lerden oluşturulmuş bir konvoyda ise araç otopilota alınarak en öndeki Semi’yi takip edebiliyor.

Tesla Semi üretimi 2019’da başlıyor

1,6 milyon km sonra 200 bin dolarlık bir yakıt masrafından kar edilebileceği söyleniyor. Taşımacılık dünyasındaki bu kilometreleri gündelik olarak kullandığımız araçlarla karşılaştırmak doğru olmaz. Bu araçların seri olarak üretimine 2019 yılında başlanacağı söyleniyor. Yüksek teknoloji içeren bu aracın, güvenli kullanım için testlerinin halen devam ettiğini düşünüyoruz.

Aracın dizaynı sürtünmeyi minimuma indirecek şekilde tasarlandı. Araç 800 km menzile sahip. Çekicinin verimli aerodinamik tasarımı aracın, daha keyifli, daha uzun ve daha verimli yol alabilmesini sağlıyor.

Güncel İçerikler