Hava durumu uygulaması Poncho, Lightspeed’ten 2,4 milyon dolar yatırım aldı

Betaworks‘ten çıkmış bir hava durumu servisi olan ve New York’ta hizmete başlayan Poncho, Lightspeed Ventures‘tan 2,4 milyon dolarlık tohum yatırım aldı.

Gif uygulaması Giphy ve mobil oyun stüdyosu Dots ile aynı yıl Betaworks’ten çıkan Poncho, hava durumlarını kullanıcılarına bildirmek için SMS ve e-posta yöntemlerini kullanıyor. Kullanıcılarına hava durumlarıyla ilgili gereksiz bildirimler göndermek yerine sadece ihtiyaç duydukları bilgileri sunuyor ve bunu giflerle birlikte eğlenceli bir hale getiriyor.

Poncho özellikle anlık bildirimlere odaklanan bir platform. Girişimi farklı kılan bir özelliği ise günün başlangıcında kullanıcılarına ihtiyaçları olan hava durumuyla birlikle motive edici içerikler sunması.

Hava durumu uygulamasının bu kadar büyüklükte bir yatırım alması akıllar soru işareti bırakabilir. Ancak onu bir uygulamanın ötesinde farklı kılan özellik, kullanıcılara her gün ihtiyacı olan bir alanda hizmet veriyor olması. Bu uygulamayı kullanan kullanıcılar, Poncho’nun önerilerini dikkate alacaktır. Orta ve uzun vadede ise 3. kurumlarla yapacağı iş birlikleri ile bu kullanıcıları dokunacaktır.

Güncel İçerikler