iCaked, pastaya 3 boyutlu kendi tasarımınızı yaparak sipariş verebileceğiniz girişim

iCaked, tasarım pastaların internet üzerinden 3 boyutlu tasarımının ve satışının yapılmasını sağlayan ve bünyesinde çok sayıda pastane markasını barındıran bir platformdur. iCaked, Bilkent Cyberpark tarafından geçtiğimiz aylarda gerçekleştirlen ve Get in the Ring yarışmasında yarı finale kalmıştı.

Girişimin ilk tohumları, kurucunun yeğenimin ilk diş partisi ve doğum günleri boyunca sipariş verdiği tasarım pastalar sayesinde atılmış. Her pasta alınacağı zaman pastanın rengine, üstündeki objelere karar vermek ve bunları pastacılara anlatmak çok zahmetli bir iş olduğu için bunu nasıl kolay hale getirebilirizi düşünmüşler. Bunun yanı sıra gelen davetlilere gün temalı özel sürprizler hazırlamak, mekan süsleri ve parti malzemeleri ile uğraşmak, özellikle çalışan kişiler olarak zor bir durummuş. Sonuç olarak İnternet üzerinden kendi pastanızı modelleyebildiğiniz girişim iCaked‘i hayata geçirmişler.

Tugay Güzel ve Berker Yaşar tarafından kurulan girişim, geliştirilmeye 2016 yılının ortalarında Bilkent Cyberpark‘ta başladı. 2017 yılının başında önce Ankara daha sonra da İstanbul da operasyonlarına başladı. Bu zamana kadar sistem üzerinden 700’ün üzerinde pasta siparişi verilmiş.

Girişimin benzer örneği henüz Türkiye’de ve globalde bulunmuyormuş. Bu pazara yeni oyuncuların girip giremeyeceği konusunda net bilgi veremiyorlar.

Kurucuların yaptığı ortak açıklamada; “Kullanıcılarına 3 boyutlu pasta tasarımı sunabilen bir rakibimiz bulunmamakta. Ayrıca birçok pastane markasını bünyesinde barındıran bir platform da bulunmuyor. Bu özelliklerimiz ile ciddi bir avantaj oluştuyoruz. Ancak online pasta satışı yapan sitelerin hepsini de rakip olarak gördüğümüzü söyleyebiliriz.”

Girişim yakında Amerika pazarına açılmak için çalışmalara başlamış durumda. Gelir modeli olarak pastaneler için üyelik bedeli yok. Sadece sipariş başına yani müşteri getirdikçe komisyon bedeli alıyorlar.

Girişime global yolda başarılar diliyoruz.

Güncel İçerikler