Bilkent CYBERPARK Türk şirketlerini Silikon Vadisi’ne taşıdı

Bilkent CYBERPARK, Türk KOBİ’lerinin ihracat kapasitelerini artırmak ve ticari büyümelerini desteklemek üzere geliştirdiği CAP programı kapsamında Türk firmalarını Silikon Vadisi’ne taşıdı.

Bilkent CYBERPARK, Ekonomi Bakanlığı’nın desteğiyle geliştirdiği Dünya ödüllü CAP programı ile Türk KOBİ’lerinin ihracat kapasitelerini artırmak, ticari büyümelerini desteklemek ve pazardaki Türkiye farkındalığını geliştirmek üzere Amerika Sunnyvale’de Plug&Play ile iş birliğine gitti.

CAP programına Bilkent CYBERPARK’tan 6 şirket katıldı. 14 haftalık yoğun bir iş hızlandırma ve danışmanlık programı olarak geliştirilen CAP, 4 temel safhadan oluşuyor. Türkiye’de geçen 9 haftalık hazırlık sürecinde firmaların ihtiyaçları doğrultusunda, kendilerine uygun müşteri profilleri belirleniyorve stratejik ortaklar ile ilk network uygulamalarının başlatılmasının ardından 10 gün süresince Amerika’da Plug&Play’e gidecek firmalar potansiyel alıcılar, yatırımcılar ve stratejik ortaklarla bir araya getiriliyor. Böylece Türk firmalar kendilerini ve projelerini tanıtma imkânı bulurken, ABD’deki uzman danışman ve müşavirler ile iş seminerleri ve mentorlük oturumlarına katılma imkanı buluyorlar.

Ekonomi Bakanlığı’nın da desteğiyle Bilkent CYBERPARK, Türk KOBİ’leri için amaç edindiği ticari büyüme ve pazardaki Türkiye farkındalığını gerçekleştirerek proje sürecini son derece verimli şekilde tamamladı.

Güncel İçerikler